Elképesztő élmény ez a film. Egy titokzatos világ tárul fel előttünk, ahol a képzelet elszabadult hajóágyúként lerombol mindent, ami értékes a világban és ott hagy minket a káosz közepén. Még sosem láttam eddig rajzfilmet élő szereplőkkel megvalósítva. Előfordult már, hogy rajzfilm alapján film készült, de itt szintet léptünk. Már csak ezért megérte megnézni.
A 4 főszereplő végig hibátlan kinézetű, mint 4 3D modell az animációs filmben. Ahogy közelről belenéztem Wallis Day arcába, akinek a vonásai semmilyen esemény után nem váltott a tökéletes babaarcról, az adott egy szürreális keretet az egész filmnek. Skai Jackson a film elején eltűnik és a végéig nagyon elő sem kerül. Ő a ketrecbe zárt kiskedvenc, akit mindenki családtagként kezel, de igazán senkit sem hat meg, ha eltűnik pár napra. Isabelle Fuhrman volt a kakukktojás. Szerepe szerint ő volt a hang és az arc. Ő volt a rajzfilm egyetlen emberi szereplője. És tényleg. Időnként emberien viselkedett. Engem mindig kizökkentett. Sasha Luss volt a modern Cameron Diaz. A csapat lelke, Apuci teremtménye, aki pont annyira rezgett együtt az élettel, mint a női terminátor. Tervezett, végrehajtott, ünnepelt. Egy gazdag csemete, aki pontosan tisztában van vele, hogy ezt hogyan használja ki. Nem nagyon kellett eltérnie az életétől, gyakorlatilag adhatta önmagát. Jack Kesy eddig elég gyenge filmekben játszott, ide is passzolt. Arcjátéka vetekszik a klasszikus akciósztárokéval. Nagyon vonzó személyiség, aminek csak a nézők örülnek, mert Diamonddal az egymásba szeretés az finoman szólva hiteltelen.
Annak idején Charlie Angyalai is borzolta az idegeimet, annyira nem tudtam befogadni, hát a Hősnők is feszegeti a határokat. Amiért megkapta a 3 csillagot, az az a koherencia a filmben, ami Jordan Gertner íróként és rendezőként nagyon jól megbeszélt magával és végig tudott vinni az elejétől a végéig. Semmi kilengés. Végig hozza a stabil szemét kategóriát. Elindul egy úton és végig megy rajta. A mostani fordulatokkal és meglepetésekkel teli világban egy kiszámítható könnyed szórakozást ígér. Beszippantja az embert és várja a soha fel nem bukkanó fordulatot. Van benne valami varázslatos, ami a rajzfilmek világának természetes része. Van benne hős és van benne szabadság.
Maga a történet igen egyszerű. Van egy kis országimázs építés, aztán egy drámai emberrablás, majd némi következmények nélküli lövöldözés, végül a nagy egymásra találás és békés hazamenetel. Egy adrenalin csomagos nyaralás egy képzelt országban.
A film címe zseniális. Nekem végig Hősnők volt, ami kellemes hangzású. Az eredeti Sheroes cím bizony annyira fáj, mint Geszti szójátékai. Ez egy olyan film, ami illik a címéhez.
Álljon itt a szokásos figyelmeztetés: pattogatott kukoricával nekiállni a filmnek nagyon veszélyes. Komoly hangulatingadozást tud a film kiváltani, aminek könnyen félrenyelés a vége. Világjárós, szép nős filmek kedvelőinek ajánlott megnézni. A katarzis gyanúja is kerüli a filmet. Aki ilyenre vágyik, keressen másik filmet.
26 Sheroes (2023)
Amikor négy egy húron pendülő barátnő Thaiföldre érkezik, hamarosan nagy bajban találják magukat. Az életben maradásért harcolva bevetik egyedülálló képességeiket és... több»
Szereplők: Isabelle Fuhrman, Skai Jackson, Sasha Luss, Jack Kesy, Bear Williams