2024.02.04 08:23 Juki-onna Olvasottság: 363x
0

Nagyon beteg egy film

Nem igazán tartozik a horror kategóriába, én inkább a thriller filmek közé sorolnám. (Norvégiában nem nevetnek az emberek?) Hogy lehet egy ilyen nyomasztó történetet kitalálni? Az energiaszintemet olyan mélyre levitte, hogy alig tudok kikecmeregni belőle. Egy forgatókönyvet ne csak azért írjunk meg, mert unatkoztunk! Ezt a történetet én csak annak tudom be, hogy szétunta magát Viljar Bøe. Persze Ő a film rendezője is.

Nem éreztem félelmet a film nézése közben, inkább a döbbenet lett úrrá rajtam. Megint feltettem magamnak a kérdést: ez meg mi? Már azt sem értettem, hogy a főszereplő Christian (Gard Fartein) lakásában miért van valaki, aki kutyának van beöltözve egy ócska jelmezbe, és úgy is viselkedik, mint egy kutya. Milyen anyagból készült a jelmez, hogy nem lyukadt ki a térdénél? (Persze a gazdi sült húst készít a kutyának reggelire.) Mikor viszi ki az utcára, hogy elvégezze a nagydolgát? Nem tűnik fel a szomszédoknak egy jelmezbe öltözött ember, akit sétáltatnak? Hogy veszi le a jelmezt, mikor elvégzi a dolgát? Vagy mégis a wc-re jár, mint az emberek? A lihegést sem értem, hiszen a kutyák nem izzadnak, azért lihegnek, de itt a beöltözött férfi folyamatosan liheg. (Biztos meleg a jelmez.) Amikor a milliomos főszereplő egy társkereső oldalon megismert nőnek, Sigridnek (Løkke Gard) elmondja, hogy van egy kutyája, nekem az első dolgom lett volna megnézni a kutyust.

Nagyon beteg egy film

Ha egy ilyen beöltözött embert láttam volna (Øpstad Fredriksen), ordítva szaladtam volna ki a lakásból, és hívtam volna a mentőket kényszerzubbonnyal a pasihoz, milliomos vagy sem! Mikor kint voltak a parkban, a fogva tartott kutyának beöltöztetett férfi miért nem szaladt el? Vagy mikor nincs otthon a „beteg” gazdi, miért nem szökött meg, vagy miért nem harapta meg ezt a beteg embert? Simán leüthette volna! Persze vannak a filmben brutális jelenetek meg büntetés, de egy felnőtt férfi szerintem küzdene a végsőkig. A szereplők jól játszanak, és a rendezés is jó volt, de a történet? Szeretném megkérdezni a forgatókönyvírót, egyben a rendezőt (Viljar Bøe), hogy találta ki ezt a történetet. Kivételesen nem írom azt, hogy mindenkinek ajánlom! Nagyon mélyre visz le a film! Befordultam!

40 Jó fiú  (2022)

horror | thriller

Christian – egy milliomos örökös, egy társkereső alkalmazáson találkozik Sigriddel – egy fiatal diáklánnyal. Gyorsan egymásra találnak, de csak egy probléma van: Christian... több»

0