Ha a következők közül valakiben megvan minimum kettő, akkor imádni fogja a filmet:
1. erős katolicizmus
2. amerikai-olasz bevándorló gyökerek
3. a kissé iskolatévés ismeretterjesztő elbeszélési stílussal kapcsolatos monotonitástűrés
4. kényelmesen párnázott ülőszerv
Én ezek közül nem tudtam magamra nézve legalább kettőt találni, így mérsékelt benyomást tett rám a produkció.
Az van, hogy adott ez a Cabrini nevű apáca, akiről annyit tudunk, hogy nem az a típus, aki ha azt mondják neki, hogy álljon le, akkor leáll. Van neki világméretű missziós ötlete, amit Kínában szeretne megvalósítani, és ki is bulizza, hogy a Vatikánban a pápa fogadja egy meghallgatásra, ahol ezt prezentálhatja. Meg is kapja az áldást, csak azt mondja a szentatya, hogy New Yorkban kezdje a világmegváltást, ne Kínában. Így oda is kerül Cabrini nővér. New Yorkban is nagyon eltökélt, sikeresen lobbizik az ott pátyolgatott árvaházprojektje érdekében.
Jelenleg ez 75 perce történik, és minden őszinte tiszteletem a megtörtént esemény alapú nővéré, de ez így nekem nem annyira jön át, akkora filmet nem sikerült belőle csinálni, mármint nem a hosszát illetően, az igencsak megvolt, hanem egyéb tekintetben.
Ez az a produkció, amit minden rendes embernek értékelnie illik, annyira szent és fontos dolgok történnek benne, kellő pátosszal ábrázolva. Kicsit rossznak is érzem magam, hogy nem vagyok teljesen a hatása alatt. Na mindegy. Azért szépen van fényképezve, és informatív, mert nem is tudtam, hogy Manhattanben régen járt villamos, pedig de.
Olvastam, hogy volt, akit megzavartak az olasz dialógusok. Ezek tényleg állandóan jelen vannak, ezért érdemes a forced feliratozást már az elején bekapcsolni.

56 Cabrini – A szent (2024)
Egy fiatal olasz nő szinte nincstelenül érkezik New Yorkba – és az egyik legnagyobb vállalkozóvá válik, akit Amerika valaha is látott. A film korunk egyik hősnőjének... több»
Szereplők: John Lithgow, David Morse, Giancarlo Giannini, Jeremy Bobb, Cristiana Dell'Anna