Na, hát ez a film bizony rászolgált az előzetes ömlengésekre és a kritikai dicshimnuszokra. Borzalmasan erős alkotás.
Paul Thomas Anderson kiérdemli a "sz@rt is kirendezte ebből a filmből" kifejezést. Ahogy az egész fel van építve, ahogy az első képkockával beránt, de olyan szinten, hogy együtt hajtasz, együtt izgulsz a szereplőkkel: amikor dühösek, te is az vagy, amikor elegük van mindenből, neked is eleged van, amikor röhögnek, te is röhögsz, amikor szét akarnak robbanni az idegességtől, te is szétrobbansz. Nem tudhatod, mikor mi jön, mi lesz a megoldás, hogyan érik el a karakterek a céljukat, már ha elérik egyáltalán. Olyan lendülete van, olyan jól adagolja a feszültséget, a humort, a váratlan pillanatokat, hogy azt tanítani lehetne. Ilyenre csak a legnagyobbak képesek, és bár Paul Thomas Anderson eddig is az volt, de ezután még inkább az lett. A végén van egy olyan jó képekkel operáló, rohadt feszült autós szekvencia, ami alatt nem sűrűn vettem levegőt. A jelenetben részt vevő összes karakter feszültségét éreztem az egész testemben.
A színészek elképesztőek. Szerintem nem sok olyan alkalom van, amikor valaki leuralja DiCapriót a vásznon, de Sean Pennek ez most nem kicsit sikerült. Félelmetes alakítás volt ez a részéről. Természetesen DiCaprio is hozta a szokásos zsenijét, Del Toro felszabadultan lubickolt a szerepben, a DiCaprio lányát alakító Chase Infiniti előtt pedig nagy jövő áll. Simán fel tudta venni a kesztyűt ezekkel a színészóriásokkal.
Menjetek el rá moziba, akár szinkronnal (ami nagyon jó lett, Hevér Gábor továbbra is zseni), akár feliratosan, de ezt nagyvásznon kell elsőnek átélni. Úgy elrepült ez a 160 perc, hogy nem akartam elhinni.
#feketetelefon2

78 Egyik csata a másik után (2025)
akció | dráma | krimi | thriller
Bob (Leonardo DiCaprio) egykor rossz ember volt. Nagyon rossz. De a múltat mostanra maga mögött hagyta: a felesége elmenekült, ő pedig új néven új életet kezdett, és jó apává... több»
Szereplők: Leonardo DiCaprio, Sean Penn, Benicio del Toro, Jena Malone, Regina Hall