2024.03.22 16:07 kabel Olvasottság: <100x
0

Trailer thriller

A You'll Never Find Me egyike azoknak a zárt drámáknak, ahol a teljes film alatt azon kell gondolkodni, kinek mi lehet a motivációja, mit rejteget, és ki mond igazat. Ha olyan filmek, mint a The Invitation, Speak No Evil vagy a The Feast tetszett, ez is érdekelni fog, hisz hasonló hangulattal és szituációval játszik.

Ebben az egyhelyszínes thrillerben először Patrickot követjük, aki egyedül él egy isten háta mögötti lakókocsiparkban, és egy hirtelen érkező, éjjeli vihar alatt egy különös vendég jelenik meg az ajtaja előtt. Egy fiatal nő kopog be hozzá, akinek eredete a film alatt folyamatosan változik, és kicsit ránk van bízva, mennyire bízunk egyik vagy másik történetében. A rendező ügyesen karaktert vált több ponton, néha egyik, néha másik ember szemszögét kapjuk. A film lényege ugyanis ez, az igazság megértése és keresése. Patrick felajánlja, hogy elveszi a legközelebbi telefonbódéhoz, amint eláll az eső, azonban amikor a nő el akarja hagyni otthonát, mindig valahogy megpróbálja megakadályozni. Nem erővel vagy erőszakkal, csak gyengéden, és pont itt rejtőzik a sztori horror eleme.

Trailer thriller

Brendan Rock alakítása kifinomult és érzelmes, karaktere sokat beszél az egyedüllétről, a kiútkeresésről és volt élettársáról, azonban érezzük, hogy a film valami többről, valami mélyebbről szól. Spoilerek nélkül annyit mondanék csak, hogy bár viszonylag lassan halad a film, megéri kivárni a végét, mert a történeti elemek egy érdekes helyre tartanak, még akkor is ha nem minden szál lesz teljes mértékben elvarrva. Pár jelenet kicsit fura, és értelmetlennek hat, mintha azok csak a sokkhatás miatt kerültek volna bele, mert nem tudták máshogy kivitelezni a történetet.

Biztos vagyok, hogy már készülnek a magyarázó videók, melyek képkockánként kielemzik, hogy a film minden eleme pontosan mit jelenet, de szerintem enélkül is teljesen élvezhető a sztori, a lezárás rengeteg metaforát kizárt, amikre a narratíva alakulása alatt gondoltam.

Mindezek mellett újra meg kell említenem, hogy a film tempója egészen a lezárásig elég lassú. Ez néha szépen építi a feszültséget, néha nagyon vontatottá teszi a történetet, mivel mindkét főszereplő nagyon kevés érzelmet mutat, és arcuk nem minden esetben kifejező eléggé, pláne nem annyira, hogy hosszú snittekbe életet leheljen.

Mindezek ellenére egy jó kis thriller ez, ahol végig azon gondolkoztam, mi lesz most, és mennyire hihetünk ezeknek a szereplőknek.

horror | thriller

Patrick, a furcsa és magányos lakó egy lakókocsipark hátsó részében lévő mobilházban él. Egy heves zivatar kitörése után egy titokzatos fiatal nő jelenik meg az ajtajában,... több»

0