2025.11.11 09:07 Piczil Zsolt Olvasottság: 568x
2

Disney Predator

Simán jó film, bár az összes kritikai hangnak igaza van. Akkor tehát (nagy levegő): Predator, aki első mondatával többet hörög értelmesen, mint az egész eddigi filmben az összes fajtársa. Biztos azért, mert kis csökött. A Predator családi dráma bevezetése, ami annyira fals, mint az... Az android lány vicceskedése, ami rohadt világidegen, bár ez így nem igaz, mert a Predator-filmben (2018, Shane Black) is van vicceskedés, igaz, az a film a legrosszabb az eddig kijött filmek közül.

És végül ott van a cuki háziállat alakja, amivel tényleg egy Disney-produkcióban érzed magadat. Viszont ha felteszed magadnak a kérdést a nap végén, hogy jól szórakoztál-e, és újra néznéd, akkor szerintem a válasz: igen. És az az újító szándék, amivel a szintetikus kaszt irányába fordulnak az alkotók, nekem nagyon bejön.

Disney Predator

Mint az Alien: Earth -ben, amiben a Szárnyas Fejvadász egzisztenciális kérdésének feszegetését viszik tovább más végpont irányába, és nagyon jól. Az a világépítés ami a Predator: Halálbolygóban folyt, annyira érdekes számomra (emberek helyett robotok)! Ilyenkor mindig kényszeresen leírom: ami nem sikerült Ridley Scottnak (Prometheus, Covenant), az sikerül az új generációs rendezőknek. De az is igaz, ha az Alien és a Predator alakja mellékszereplővé válik az új 'Android Age'-történetekben, akkor lesz egy hiányérzetem. Mindegy, vesszenek a rusnya szörnyek, ide nekem a Robot Kommandót, Viva Weyland and Company!

Amúgy nyestem, hogy ha lesz közvetlen folytatás, az 'Predator, cuki pet, android lány'-team lesz, de azért én már befogadnék egy tiszta android-team történetet is.

akció | horror | kaland | sci-fi

Egy fiatal Predator, akit kitaszítottak a klánjából, váratlan szövetségest talál útján egy androidban. A cél: a végső ellenfél felkutatása. több»

2