Nagyon vártam, de az első részeket nagy nehezen bírtam megnézni. Untatott, és teátrális volt, ahogy és amit a színészek játszottak. Ott volt az a sok koreai név, amik hasonlóak, csak kapkodtam a fejem, hogy ki kivel van.
Az első részek után már jobb volt, de itt meg a realitás hiánya tette nem életszerűvé a történetet. Például a főszereplők 3 éve házasok, és olyan rossz a kapcsolatuk, hogy külön alszanak, nulla kontakttal, és a feleség kimért, dirigáló, sznob, érzelemmentes, pökhendi és szívtelen. És a közös munkahelyükön ridegtartásban van a férj, na meg otthon is a család többi tagjával szemben. De nagyon. Oké, nagy nehezen eljut ügyvédként oda, hogy elválik, de ekkor kiderül a feleségről, hogy daganatos beteg.
Innen viszont valahogy elkezdenek közeledni egymáshoz, és felszínre törnek a régi emlékek, elindulnak az érzelmek. A főhősnő csak a végén lett számomra szerethető, amikor az érzéseket meg is élte. A család többi tagja is érzelmi átalakuláson megy keresztül a cég drámája által. A férfi színész jól játszott, róla sok érzelem átjön.
A sok meseszerű elem kicsit csorbított a flow-n. Például a főszereplő férfi hirtelen Ha-in előtt terem, hogy lelője a vaddisznót, vagy a csodás hirtelen gyógyulások, a Ha-in agyműtétje után pár nappal magassarkúban sétáló nő szürreális.
Illetve, de ezt írtam a gyógyító szerelem sorozathoz is, a testi kontakt vonzalmú jelenetek teljes hiánya. Nem szexjelenetre gondolok, hanem életszerűtlen, hogy két ember, amikor nagyon szereti egymást (és házasok), ne történjen ennek fizikai megnyilvánulása. De hogy a 16 rész alatt az igazi csókjelenet is szürreálisan kevés volt, nemhogy a testi megnyilvánulások. A vége felé, amikor csak sírtak a szereplők, akkor volt több egymásra borulás, kézfogás.

94 A könnyek királynője (2024)
családi | dráma | romantikus | vígjáték
Csodálatos szerelmi történet egy szédítő válságon túllépő házaspárról. több»
Szereplők: Kim Soo-Hyun, Joong-ki Song, Jeong-se Oh, Sebastian Roché, Shin-rok Kim