2025.09.09 19:30 kabel Olvasottság: <100x
0

Csupaszabb pisztoly

Az ótvar hazai forgalmazóknak hála, sajnos csak szinkronizálva tudtam megnézni a filmet, így biztos vagyok benne, hogy a viccek jó része meghalt a fordítás alatt. A maradék poénok körülbelül ötöde landolt, volt, ami jól, és volt, ami nagyon jól. A 2025-ös Csupasz pisztolyt inkább amolyan fan-film kategóriába sorolnám, amely szépen próbálta hozni az eredeti trilógia hangulatát, de nem igazán volt elég vicces ahhoz, hogy valóban a széria tagjának tudjam tekinteni. Nem voltak elég jók a viccek, és tudom, ez teljesen szubjektív, de ez van, az én kritikámat olvasod.

Valahol a Deadpool ellentéte ez a humor, hiszen a Csupasz pisztoly filozófiája az, hogy a poént jobb bemutatni, mint elmondani. Azonban minden elem gag szinten maradt, amolyan egyszeri poén volt, és sokszor meglepően üres szekvenciák voltak, ahol lehet, hogy pont kivágták az odaillő vicceskedő elemet. A karakterek reakciói is hiányoztak, és emiatt több gag teljesen súlytalannak hatott. Ha legalább pár szereplő nem köti a film világához a viccet, akkor nem tudunk kivel nevetni.

Csupaszabb pisztoly

A hangulat ezért kicsit ingadozik, újranézni biztos nem fogom, pedig az eredeti trilógiát megszámlálhatatlan sokszor láttam. Ez nem is Liam Neeson hibája teljesen, ő beleadott a szerepbe, amit tudott, bár nem volt Leslie Nielsen szintjén a faarca, szép próbálkozás volt.

Több vicc kellett volna, de megértem, hogy a vígjáték nehéz műfaj, pláne, ha nagymamától a kiskutyáig mindenkinek nevetnie kell. A moziteremben nem volt nagy kacaj, igaz, ültünk körülbelül hatan a teremben. Bill Cosby szőlője vicces volt, azon percekig röhögtünk.

akció | krimi | vígjáték

Csak egyvalaki rendelkezik azokkal a kivételes képességekkel – amelyeket pályafutása során tökéletesre csiszolt –, hogy méltó utódja legyen Frank Drebinnek, és átvegye a... több»

0