2026.07.01 10:48 von Dewitz Olvasottság: <100x
0

Kővekből álló űrpók és Ryan Gosling (50%)

Ryan Gosling szerepelt már gagyi filmekben, elég a Barbie című agymenésre gondolnunk és sajnos ezúttal is belenyúlt a tutiba amikor elvállalta A Hail Mary-küldetés főszerepét. Szinte végig ő látható a filmvásznon az egész film alatt. A sztori kétsoros történet: magányos asztronauta tart egy távoli csillag felé, hogy megmentse a Földet (a csillagokat pusztító apró lényektől az úgynevezett asztrofágoktól), mely küldetésben segíti őt egy másik magányos utazó, egy kövekből álló kb 1 méteres idegen lényecske (egy értelmes űrpók), akivel vicces párbeszédeket folytatva valóban megmentik a Földet, noha hősünk soha nem térhet már haza. Körülbelül ennyi a lényeg dióhéjban.

A minőség változó, de általában elmondható, hogy a film vége felé haladva lesz egyre gyengébb és gyengébb egészen a zárásig. A kettejük kommunikációja a legérdekesebb, mert elkezdenek a számok nyelvén kommunikálni egymással, majd hirtelen jön egy ugrás és egyik pillanatról a másikra már folyékonyan beszélgetni kezdenek. Ez azért hiteltelen és gagyi így. Óriási probléma ugyanis, hogy ha egyszer valóban létrejön majd valamikor egy harmadik típusú találkozás idegen életformákkal, akkor hogyan fogunk tudni kommunikálni velül.

Kővekből álló űrpók és Ryan Gosling (50%)

Ezzel a támával foglalkozik egyébként Denis Villeneuve 2016-os filmje az Érkezés is. Könnyen elékpzelhető ugyanis, hogy miként az Érkezés is bemutatja: egyáltalán nem fogunk tudni kommunikálni velük. Nos, a Hail Mary küldetésben nincsenek ilyen problémák, itt kb 5 perc alatt megoldódik az egész és főhősünk Grace (Ryan Gosling) percek alatt megoldja a dolgot. Műfajilag is nehéz az egész besorolása talán vígjátéki scifi vagy akciódráma leginkább. Nekem bevallom nem tetszett és többnyire untam, a fejemet fogtam vagy az órámat néztem közben. Legfeljebb 50% -ot ér reálisan nézve.

dráma | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Egy középiskolai fizikatanár (Ryan Gosling) magához tér a kómából – egy űrhajón, teljesen egyedül, fényévekre a Földtől. Nem emlékszik sem arra, ki ő, sem arra, hogyan... több»

0