Erre a filmre esett a választásom, hiszen egyik régi kedvencem is szerepel benne, C. Norris. Igen, így, 85 évesen már nem azt nyújtja, amire számítottam. Maga a film és a történet szerintem gyenge. Valahogy sem a képek, sem a zenei aláfestések nem stimmelnek. Mintha egy kezdő rendező és filmgyártó filmjét láttam volna.
A színészi alakításokról ne is beszéljünk, mert azok még a forgatókönyvnél is gyengébbek lettek! Mondjuk ki, ez egy összedobott produkció, amire lehet, Norrisnak szerződése volt. Egy "látványos" terepen elkészítették az egészet, mert igen, a táj képei között volt, ami felkeltette az érdeklődésemet, és csak ennyi, semmi más.
Egyszerűen abszurdnak érzem azt, hogy ilyen jelenet bekerüljön a filmbe: az ajtó szélén két gomb, és nyomjuk meg egyszerre... Egy akciófilmnél... Szóval akkorát röhögtem, hogy meg is állítottam a filmet. Nem is tudom, mit írjak ezek után. A párbeszédek gyerekesek, és igazából még a szinkronon is hallani, hogy ők sem értették a lényegét a filmnek. Mondanivalója nincs, érzelmi megnyilvánulásokról ne is beszéljünk!
Az pozitív, hogy hölgyek is szerepeltek ebben az alkotásban, és ha még egy kis erotikát is belecsempésznek, megadom a két csillagot tuti. Nem akarom bántani Norrist, de most valahogy tényleg robotszerű lett. A legjobb része, amikor elkezd sortüzelővel mindenkit lelőni, na, ez az ő műfaja, ebben jó volt. :) Technikailag a film sok problémát mutatott meg. A mai kor felszereltségével ezek a lassítások, képvágások és effektek nevetségesek.
Végignéztem ezt a másfél órát, azért a végére majd kicsordult a könnyem, nem a drámai befejezés miatt, hanem azért, mert még akarnak folytatást... Az osztályzatom minden jóindulat ellenére egy kemény piros csillag. Nem szépítem, ez kritikán aluli lett számomra. Nem tudtam olyan dolgot megfogni a produkcióban, amire legalább két csillagot adjak, na jó, Norrist kivéve, ő hozta a formát.
Így azoknak ajánlom, akik szeretnének látni egy olyan akciófilmet, amire nincs magyarázat, egyszerűen hihetetlen, hogy 2025-öt írunk, és ilyet legyártanak. Nem akarom más filmmel összehasonlítani, de 1990-ben is jobb filmet csináltak, mint ez itt. Lehet, valakinek tetszik, és kíváncsian olvasnám, mi az, ami megragadja ebben a filmben... Üdv, Yosi

29 A szuperkatona (2025)
Alastair, a földi titkos biztonsági erők kapitánya behívja az újonc Jimet, hogy csatlakozzon a Green ezredes és képzett tengerészgyalogosai által vezetett küldetéshez,... több»
Szereplők: Chuck Norris, Teo Briones, Marc Singer, Christopher Showerman, Nikki Leigh