![]()
Az első rész (Zuhanás), melyben két lány egy 610 méter magas kaliforniai adótoronyra mászik fel, majd ragad a magasban (és csak 3 nap után menekül meg egyikük), nekem nagyon tetszett annak idején. Ezért is vártam a folytatást annyira. A második rész címe Tériszony lett (Fall 2: Deadpoint), és változott a rendező is: nem Scott Mann, hanem Michael és Peter Spierig került a rendezői székbe. A helyszín is módosult: Kalifornia helyett Thaiföld lett, ahol egy fiktív, azaz kitalált sziklán kialakított magaslati palló-útvonalon akarnak végigmenni hőseink.
Hirdetés
A főszereplők: két lány, akik közül az egyik az első részben lezuhant nő (Shiloh) testvére, Jax (Harriet Slater), a másik pedig egy Shiloh-rajongó, Luce (Arsema Thomas). A két harmincas nő fejébe veszi, hogy végigmegy az ezer méter magasban lévő deszka-ösvényen, a lehető legrosszabb időszakban, amikor viharok, esőzések és földrengések nehezítik az egészet. Viszont akad segítőjük: John (Tom Brittney), aki csekély 5 ezer dollárért vállalja, hogy vezetőjük lesz. Az lényeges körülmény, hogy a palló-ösvény, mely többnyire pár deszkából áll egy sziklafal oldalában, két ország határán fekszik Thaiföld és Mianmar között.
![]()
Ennek a legvégén lesz jelentősége. A háromfős csapat elindul, de persze lesznek gondok: kőomlás formájában, mely lesodorja a palló-ösvényt a lányok előtt és után is, így a két nő egy deszkaszakaszon reked a magasban. John pedig eltűnik. Izgalmas az egész, és a végén egy nagy meglepetést is kapunk, de bevallom, nekem az első rész az adótoronnyal jobban tetszett. Ugyanakkor kiemelném: a táj fantasztikus, és ezúttal is érezni lehet a lábbizsergést a magasban. Értékelésem: négy csillag ezúttal is. Igazából, ha az első rész 4 csillag, akkor ez három és fél (de itt nem lehet fél csillagot beállítani).
80 Tériszony (2026)
A legjobb barátnők, Grace Caroline Currey és Virginia Gardner ismét szerepet kapnak. Karaktereik hegymászó szakértelmét és túlélési elszántságát kockázatos forgatókönyvek... több»
Szereplők: Virginia Gardner, Grace Fulton, Tom Brittney, Harriet Slater, Arsema Thomas