![]()
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom az Átkozott boszorkák hangulatát. Van benne valami nagyon otthonos. A ház, a testvéri civódások, a szerelem, a mágia, na meg persze az a kis melankolia, amitől az egésznek különleges íze van, ugye emlékeztek? Úgy megörültem hogy folytatás készül. Bevallom, egyszerre voltam kíváncsi és egy kicsit féltem is tőle. Ennyi év után vajon megmarad valami abból, amit annyira szerttünk az első részből?
Hirdetés
![]()
Sally és Gillian ismét együtt a filmvásznon, ez mekkora öröm már. Sandra Bullock és Nicole Kidman között még mindig ott van az a játékosság, ami miatt olyan jó őket együtt nézni. Nem kell mindent túlragozni, elég, amikor csak egymásra néznek, beszólogatnak a másiknak, vagy egyszerűen ott vannak. Ezekben a pillanatokban éreztem igazán, hogy igen, még mindig meg tudják valósítani azt a világot.
Ami ami különösen tetszett, hogy nem csak a régi emlékekből akartak egy remake-et. Oké, azért a nosztalgia erősen jelen van, de ezt én nem bánom. Szeretem, amikor a film visszahoz valamit abból az érzésből, amit régen adott. Mint pl egy zene, egy ismerős hangulat, egy apró utalás, és máris azon kapom magam, hogy ismét mosolygok. Talán ezek a kis dolgok többet jelentenek, mint gondolnánk.
A család és a női összetartás most is fontos része a történetnek. Tetszik az a gondolat is, hogy a varázslat nem csak a bűbájokról és a természetfeletti dolgokról szól, hanem arról is, hogy vannak emberek, akik akkor is mellettünk állnak, amikor éppen nem tudjuk, merre tovább.
A folytatás minden pillanata ugyanolyan, mint az első filmé azt nem állíthatom, de talán nem is kell annak lennie. Ahogy mi is változtunk az évek alatt, másképp nézünk filmeket, más dolgok érintenek meg minket. Most egyszerűen csak örültem annak, hogy újra találkozhattam a kedvenc szereplőkkel, és egy kicsit visszacsöppenhettem abbe a varázslatos világba.
Néha nem is kell több egy filmtől. Csak egy kis romantika, néhány vicces pillanat, egy kis nosztalgia, és az érzés, hogy jó volt ezt látni. Mindig is hittem abban, hogy a hétköznapjainkba kell cseppentenünk egy kis varázslatot :)
Ha szeretitek az első részt, és szívesen találkoznátok újra az Owens családdal, szerintem érdemes adni neki egy esélyt. Nem kell elvárásokkal beülni, csak hagyni, hogy magával vigyen egy kicsit.
Mert vannak történetek, amelyekhez jó érzés visszatérni. És néha ennyi éppen elég.
73 Átkozott boszorkák 2. (2026)
dráma | fantasy | romantikus | vígjáték
Sandra Bullock és Nicole Kidman már az első, kultikussá vált részben is tökéletes párost alkottak, most pedig új életet lehelnek a boszorkányos romantikus vígjáték műfajába.... több»
Szereplők: Sandra Bullock, Nicole Kidman, Stockard Channing, Maisie Williams, Joey King