2025.11.03 22:27 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
1

Érdekes egyveleg

Hát összességében többször volt gagyi (főleg a vége felé), mint jó. Pedig olyan szépen indult... A felszínes szórakozás céljainak még így is megfelelt, bár rövid idő múlva semmire nem fogok belőle emlékezni, mint ahogy az első részből is csak annyi maradt meg, hogy láttam és elvoltam közben.

Timo Tjahjanto jó ritmusban és jó érzékkel rendez, egészen a közepéig, mert ott erőt vesz rajta a Marvel-betegség. Ugyanis azokhoz hasonlóan ez is egy olyan produkció, amelyikben az elviselhetetlenségig fokozódik a pirotechnika, csihi-puhi, filmzene és világvége az utolsó háromnegyed órában, ami ez esetben a film második fele.

Érdekes egyveleg

Az egész úgy indul, mint egy kettős életet élő akcióhős/bérgyilkostörténet és a Griswold-filmek keveréke. 'Titkos életében halálosztó, otthon szürke'-apuka elviszi a családját nyaralni, és aztán nem tud a bőréből kibújni, a szabiján is utat enged az igazságérzetének és öklének. Bob Odenkirk hibátlanul hozza azt, ami ebben a szerepben a dolga, remekül alakul minden úgy a feléig. És még Christopher Lloyd (tudjátok, a doki a Vissza a Jövőbe filmekben) is szerepel, minden ígéretesen fest. Viszont egy ponton annyira széteszkalálódik az egész, annyira leesik a színvonal, hogy az addig lelkes néző feszengeni kezd.

A kisvárosi maffia tevékenységét ennél sztereotipebb módon nem is lehetett volna ábrázolni. Elhagyott gyárépületben illegáliskodnak, kotyvasztják a valamit, ami vagy robbanószer, vagy drog, nem is lényeges, hogy melyik. A megrendelő pénze pár méterrel odébb raklapon, pár lépéssel arrébb meg egy szépen kipolírozott, flancos sportkocsi. Már csak pár izzadt latino biztonsági őr kellett volna, akik teljes fegyverzetben dekkolnak és közben nagy vadászkéssel a körmüket piszkálják. Na, meg egy abuzált és drogon élő prosti a nagyfőnök mellől. Vagy kettő. Akkor lett volna tökéletes.

Aztán jött Sharon Stone mint amolyan kaszinós Szörnyella de Frász, hát... szegény Sharon nem tudom, miért tette magával azt, hogy elvállalta, nem igazán illik az ő karrierívébe ez a késői epizód. Mellesleg egyáltalán nem lehetett felismerni, onnan tudtam csak, hogy az adott szerepben Sharon Stone játszik, mert benne volt a szereposztásban, amit mindig előre meg szoktam nézni. Christopher Lloydnak meg a szinkronhangját cseszték el, úgyhogy egyikük visszatérése sem lett túl nagy élmény sajnos.

Nem is tudom, mit tanácsoljak, szerintem nyugodtan nézzétek meg az első fele miatt, a második felével meg legyetek nagyon elnézőek, az sajnos nem jó.

65 Senki 2  (2025)

akció | krimi | vígjáték

Visszatért – intenzívebb és veszélyesebb, mint valaha. A 2021-es Senki című akcióthriller áttörő sikere után az Emmy-díjas Bob Odenkirk (Better Call Saul) ebben a várva... több»

1