![]()
Este belevágtam itthon és megnéztem egymás után kétszer, mert nagyon tetszett. Szerintem kellett ez a folytatás, hogy (nagyjából) minden végére pont kerüljön. Mondom ezt azért, mert kissé hiányosnak éreztem Andy magánéletét a múltra visszanyúlva: miért is ment akkor 20 évvel ezelőtt gallyra véglegesen Nate-tel a kapcsolata (pedig akkor már nem dolgozott Miranda mellett)? És Jacqueline-nel is mi történt azóta... már nem maradt a cégnél, aki a pozíciójára pályázott, annyi fejtörést és rossz szájízt adott Mirandának? És Miranda is hogyhogy a cégnél maradt?
Lehet, csak nekem hiányoztak eme kis élettörténet-morzsák, hiszen a többiekről több minden derült ki e téren...
![]()
Nagyon is érthető volt, ami 20 év alatt a világban zajló változásokat illeti, aktuális témákat feszegetve ezáltal, a divat világában is a modernizálás internetes felületeként bekúszó, a "kétkezi" munkát lecserélendően. Ezáltal a karakterek fejlődése, milyenségük is észrevehető haladóan, avagy saját medrében kívánva hagyni, mert ragaszkodik az eredeti sémához, bevált szokáshoz (Miranda).
De sajnos a világ nem úgy működik, mint régen, a világ változik, az emberek lecserélődnek (elhasználódnak), na, de nem Miranda! Ő bizony nem adta fel, sőt, mindent megtett a csúcsra jutásért, annak megtartásáért... de sajnos csalódnia kellett, mert nem úgy alakultak az események, amire számított, és az az erős domináns, "ki, ha én nem" nagyasszonyság "első osztályú járata" zuhanásnak indult, és ki az, aki a fenekének megmentésére sietett? Andy (Nigelnek köszönhetően).
Eme folytatásban már nem Mirandát érezte dominánsnak a néző, hanem Emily-t. Ez kicsi csorba a nézőnek... de hát új szelek fújnak... ez van, le kell nyelni a keserű pirulát. A lényeg, hogy nagyjából minden a helyére került legvégül, és boldogan folytatta a Runway család az életét.
Voltak visszanyúló "jelenetek" a múltból (kék övek az árusnál, éjszakai Runway könyv Mirandához kerülése, "ennyi" beszólása Mirandának, sőt, ahogy végignézett Andyn a ruháját illetően, stb. stb.).
Örültem, hogy a film eredeti zenéje is megmaradt, picit áthangszerelve. Lady Gaga dala szuper volt. A látványvilág itt is magáért beszélt, mint az első részben. The end...(?)
62 Az ördög Pradát visel 2. (2026)
dráma | romantikus | vígjáték
Miranda Priestly a hagyományos magazinkiadás hanyatlásának idején próbálj mederben tartani a karrierjét. Szembetalálja magát Emily Charltonnal, egykori asszisztensével, aki mára... több»
Szereplők: Lady Gaga, Adrian Grenier, Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt