2025.05.24 13:18 Krisz361 Olvasottság: 182x
1

Időhurok, szörnyek, klisék és a hajnal

Kezdjük ott, hogy a játékot nem ismerem, így a filmet nem ahhoz hasonlítgatom! Úgy néztem, mint egy szimpla horrort, minden előzmény nélkül.

Nos, az eleje elég sablonos. Egy átlagos tinicsapat (most nincs köztük fekete, ázsiai csaj van) megemlékezik egy túra keretében az egyik csaj eltűnt tesójáról, úgy, hogy végigjárnak mindent, amit ő az eltűnésekor. A helyi benzinkútnál a szakállas sátán, azaz Peter Stormare (aki egy élő spoiler, mert itt is gonosz lesz) útba igazítja főhősnőnket.

Időhurok, szörnyek, klisék és a hajnal

Meg is érkeznek a gonosz házhoz, és már indul a homokóra. Kezdődik az időhurok és a hentelés. Képük felkerül a ház áldozatainak "trófeafalára". Az tetszett, hogy sosem ugyanúgy történnek a dolgok. Hol egy maszkos gyilkos, boszorkány, aki megszállja a csajokat, zombik, víz, amitől felrobbannak stb. És rájönnek, mit jelent az "éld túl az éjszakát, vagy válj a részévé" (én már tudtam a boszorkányos jelenet után. Főhőseink akárhányszor meghalnak, mindig mutálódnak. Azaz a szörnyek, akikkel találkoznak, mind egykori áldozatok).

Nos, egy dolguk van: életben maradni (kijutni), amíg lepereg a homok. Ami nem könnyű, ha mindig más szörny/méreg stb. vár rájuk. Megjátsszák az eszelős tudós kártyát is, aki kísérletezget a bányaszerencsétlenség okozta jelenséggel, és áldozatokat csal oda. A végén, a 13. életnél főhőseink nem menekülnek tovább, és szembeszállnak a szörnyekkel és az eszelőssel.

Mondjuk csalódtam a fő genyában. A csaj túljár az eszén azzal, hogy mikor félrenéz, a plafonról csöpögő robbanó víz elé pöccinti a kávésbögréjét. Végül is mindenki kijut, de igen, itt is láthatjuk, hogy egy újabb csapat érkezik, és tudósunk fütyörészve nézi a monitorokon (a folytatás lehetőségét meghagyva).

Összegezzünk! Ha jártas vagy a horrorokban, itt újat nem fogsz látni. Sablonhegyek és kiszámíthatóság. Viszont a képi világ és a szörnyek egész jók. Nem untatott, mert szinte rögtön belecsapott a közepébe, és pörgős volt.

62 Until Dawn  (2025)

dráma | horror

Egy véget nem érő rémálom – vagy ha véget ér, akkor csak kezdődik újra. Clover és barátai egy kietlen völgybe merészkednek, de nem csak városnézők. Egyáltalán nem. Egy... több»

1