Nos, nem estem hasra tőle, viszont egész jó kezdés volt. Bevezetőként leírják, hogy óriáscégek uralják a Földet, versenyeznek, ki tud nagyobbat villantani a technika terén. A nyitójelenet igazi nosztalgiaérzetet keltett (itt is megmagyarázzák, mi a hajó küldetése stb.). Mintha A nyolcadik utas: a Halálba csöppentem volna. Az űrhajó belső díszlete, a legénység étkezése, a hibernálásból való felkelés. Plusz a sárga macska :) A hajó mindenféle gyilkos lényt szállít vissza a Földre, köztük arctámadókat is. Aztán beüt a baj, amihez szerintem az aktuális fekete androidnak is köze van. Ő is kapásból feláldozza a legénységet. (Bár remélem, a későbbiekben megmagyarázzák, mi is történt ott.) Az új alien, bár nem sokáig látjuk, nem rossz. Van még itt egy kullancsszerű lény is, ami egy kommandóst szipolyoz ki a rész végén... A hajó pedig a Weyland-Yutani egyik konkurensének területére zuhan. Az android túléli, és ténykedik tovább a vállalat érdekében...
Itt a másik fő szál. A konkurens, a Prodigy, halálos beteg gyerekekkel kísérletezik (úgy tűnik, ők sem finomkodnak a hatalom megszerzése érdekében), a tudatukat android testekbe töltik, a családnak meg azt kamuzzák, hogy meghaltak... Itt érnek össze a szálak. Rögvest váltanak A bolygó neve: Halál nosztalgiafaktorra. Főhősnőnk bátyja felcser egy katonai egységben, ami a baleset helyszínére érkezik. Wendy miatta aggódva kéri a vezérigazgatót, hogy küldje őket oda. A fejes kap az alkalmon, hiszen jó alkalom ez egy tesztre. Van ott még egy mentorszerű albínó android is...
Összegezve, ez egy jó kezdet. Mivel sorozatról van szó, nem vártam, hogy rögvest ellőnek minden töltényt. Kezdeti hátteret viszont ad a többi részhez.