![]()
Egész érdekes gazdasági krimi indul, aztán a közepe táján meg már kit érdekel. Kár, volt benne potenciál. Még akkor is, ha nem túl könnyű egy élelmiszer-egészségügyi sumákolásból izgalmas filmet rittyenteni, majdnem sikerült.
Riz Ahmed egy problémamegoldót játszik, a szerepe inkább összekötő, nem pedig Kontakt, az eredeti cím pontosabb, ki tudja, miért vitték félre a magyar fordítását. Az van, hogy van egy csaj, aki egy élelmiszeripari cégnél hozzájut az egyik laborszinten megpimpelt termékük nem kívánt mellékhatásait is tárgyaló jelentésre, amit utólag meghamisítanak, kitörölve a terhelő részeket. Na, igen, de a kolléganő eltesz egy példányt. Ezek a gonosz élelmiszeresek viszont durván gonoszak, képzeljétek, még bántani is hajlandók lennének a néhai kolléganőt. Aki mentené a bőrét, és visszaadná a jelentés másolatát, elfelejtené az ügyet, csak hagyják békén, csak meg szeretné úszni.
![]()
Itt kötik össze a problémamegoldóval, aki egy pro szintű konspirátor, már az is külön érdekesség, ahogy telefonon kommunikál egy legtöbbünk számára tök ismeretlen süketnéma felolvasó-szolgáltatón keresztül. A film a retek New York Cityben játszódik, emberünk azon belül is lerohadt helyiségekből menedzseli az antikapitalista világmegmentést. Van egy hangulata, de aztán ebből nem sikerül továbblépni, így félidőben beüt a dögunalom. Szóval én a felénél kicsekkoltam, azért a háttérben tovább folytatódott a lejátszás és láttam, hogy megjelent egy teljesen indokolatlan romantikus szál is. Még van 15-20 perc a feliratokig, tutira most jön a fordulat, amire senki nem gondolt, pl. hogy nem is a csaj az áldozat, hanem az összekötő csóka, biztosan jól lépre csalják, de valahogy mégis összejön valami happy end.
Sajnálom, nem sokon múlt, hogy érdektelenségbe fulladt. Ha kicsit okosabban építi fel a rendező a cselekményt és jobban felrajzol egy dramatikai ívet, akkor egész jó lehetett volna.
65 Kontakt (2025)
A Kontakban Riz Ahmed egy olyan férfit alakít, aki arra specializálódott, hogy jövedelmező kifizetéseket közvetítsen korrupt vállalatok és a tönkremenetelüket fenyegető... több»
Szereplők: Sam Worthington, Lily James, Riz Ahmed, Victor Garber, Willa Fitzgerald