2025.05.19 09:07 Verum Hominem Olvasottság: <100x
0

Nem túl izmos, mintha már fáradna!

Hat nem túl erős sztori a visszatérő mondanivalóval és értékrenddel... A technológia rossz és veszélyes. Szerintem is lélektelenebb, és sokkal "üresebb" a világunk, mint jó pár évvel ezelőtt, nincsenek igazi emberi kapcsolatok, mindenki a képernyők mögül üvölt, hisztizik, intézkedik, dolgozik, utasításokat ad, udvarol, tanít, vagy csak éppen "világmegváltó" dolgokat árul, vagy semmitmondó tanácsokat ad. Jó, jó, persze, van előnyös oldala is, de szerintem lassan kevesebb, mint hasznos... De ki mit gondol, ez már az ő személyes véleménye.

Szóval első kis mozink, a Common People egy tech vállalat és egy átlagos életet élő házaspár sziszifuszi küzdelme. Gondolom, senkinek nem kétséges, hogy a "küzdelmet" ki is fogja megnyerni. Szomorú.

Nem túl izmos, mintha már fáradna!

Második epizódunk, a Bête Noire egy érdekes koncepció, talán a legjobb rész a hetedik évadban. Meddig él a bosszú az emberekben? Mi van akkor, ha valakit csak ez éltet? Hiszen az megkeseríti az egész életet, de ez is vitára okot adó téma. Mindenki döntse el, mi a véleménye a történet lényegi mondanivalójáról!

Harmadik rész, ami a múltba vezet minket vissza. Belenyúlhatunk-e egy igazi klasszikusba, és ha igen, annak milyen hatása lehet a későbbi életünkre? A Hotel Reverie minden nyitott kérdésre választ ad.

Negyedik nekifutásra egy digitális kommuna térhódítását láthatjuk. Ténylegesen ilyen instabil a társadalmunk? Lejárt az emberiség ideje? Talán mindenre választ kapunk a film megtekintése után.

A Plaything egy igazán érdekes koncepciót vetít elénk. Ötödik filmünk, az Eulogy egy visszaemlékezés. Fiatalság, bolondság és egy óriási nagy szerelem. De mi történik akkor, ha ez hirtelen véget ér? Hogyan hat ez a későbbi életünkre? Érdekes felvetés, de ha megnézzük ezt a rövidfilmet, mindenre választ kapunk.

Utolsó, hatodik epizódunk kissé káoszosra sikerült. A USS Callister: Into Infinity pedig milyen jól indult, még a negyedik évad kezdéseként. Hőseink további sorsát láthatjuk, bár szerintem nem éppen egy könnyű mondanivalóval dolgozik.

De persze már érdemes megnézni záró filmünket, és így megvan a teljes Fekete tükör. Jobb, rosszabb kisfilmek, mindenki megtalálja a magáét, kedvére válogathat. Érdemes volt belevágni, azt biztosan tudom.

dráma | krimi | misztikus

A polgárpukkasztó és gyakran komor jövőképet sugalló, szatirikus antológiasorozat vadonatúj epizódokkal és ismert sztárokkal tér vissza a képernyőkre. több»

0