Közösség

Vélemény:

65 Szépség

(2026)

Egy jó ötlet 11 részre higítva

A Madár   2026.08.16 11:43
0

A Beauty tipikusan az a sorozat, amit azért nehéz igazán lehúzni, mert az alapötletben rengeteg lehetőség van. Egy testhorror arról, hogy a tökéletes szépségért cserébe szó szerint szétrohad a tested? Jöhet. A gond az, hogy a sorozat nagyon hamar elveszíti azt a lendületet, amivel elindul. Az első epizód felütése még kifejezetten erős, beteg és kíváncsivá tesz, aztán a történet egyre több irányba indul el, és közben egyre kevésbé tudja, mi akar lenni. Testhorror, thriller, társadalmi szatíra, összeesküvéses sztori, mindenből egy kicsi, de egyikből sem elég. Ráadásul feleslegesen hosszú. Ebből az ötletből egy feszesebb, koncentráltabb évad sokkal többet ért volna. A szépségkultúra, a fiatalságmániánk és a tökéletesség iránti beteges vágy önmagában is elég erős téma lenne, nem kellett volna ennyi mellékszállal felhígítani. Pedig amikor tényleg testhorrorként működik, akkor működik. Gusztustalan, kellemetlen és pont annyira beteg, amennyire kellene. Aztán ott van Ashton Kutcher, aki szerintem továbbra sem jó színész. Hiába kap egy titokzatos, nagyhatalmú karaktert, egyszerűen nem érzem mögötte azt a színészi jelenlétet, amitől érdekes lenne. Én nagyjából a felénél elengedtem. Nem azért, mert rossz az alapötlet, hanem éppen azért, mert túl jó ahhoz, amit végül kihoztak belőle. A Beauty lehetett volna egy jó testhorror, ehelyett lett belőle egy túlnyújtott, széteső sorozat egy remek alapötlettel.