2026.07.17 11:09 Szabolcs_mester2026 Olvasottság: 483x
1

Christopher Nolan megint bizonyított, hogy érti a szakmáját

Christopher Nolan megint bebizonyította, hogy egy nagyszerű rendező. Nagy kételyekkel ültem be a moziba, mivel én is tartottam attól, hogy lesz benne transznemű (Elliot Page) vagy mint a sötét színű szép Heléna. És azért oké, mindketten alig szerepeltek a filmben.

A történet főhőse, Odüsszeusz (Matt Damon), aki a trójai háború után csak haza szeretne térni szeretett Ithakájába. Matt Damon nagyszerűen alakította a címszereplőt. Anne Hathaway is nagyszerű volt Penelopé szerepében. Tom Holland Thélemakhosz szerepében elindul apja felkeresésére. A film nemcsak látványos, hanem akciódús és izgalmas is. A történet Odüsszeusz visszaemlékezésén keresztül jut el odáig, hogy kikötött Calypso szigetére. Az odáig vezető út elég izgalmas kalandokkal van tele.

Christopher Nolan megint bizonyított, hogy érti a szakmáját

Először egy olyan szigeten kötnek ki, ahol egy barlangba tévedve megtalálják a küklopszot. Eléggé hidegrázós részek voltak azok a képsorok, eléggé jól megcsinálták a küklopszot, bár Odüsszeuszék eléggé elintézték: ami szeme volt, egy se maradt neki a végére. Utána jöttek az óriáskatonák, majd egy varázslónő, aki Odüsszeusz seregét sertéshadakká változtatta. Voltak szirének és hatalmas polip.

A film végére Odüsszeusz hazatért szeretett Ithakájába. Közben a várban merényletet szőttek Thélemakhosz ellen, mivel nem akarták, hogy ő vegye át a király szerepét. Robert Pattinson karaktere, Antonius, aki mindvégig Ithaka királyságát szerette volna átvenni, is zseniális alakítást nyújtott. Odüsszeusz álruhában tér vissza a városába, sikerül a fiát megmentenie a zsoldosoktól, akiket azért küldtek oda, hogy Thélemakhosz meghaljon és ne tudjon visszatérni Ithakába. A végén megküzd a vár falain belül a kérőkkel, akik mind a királynő kezét akarták. Odüsszeusz túlélte a küzdelmet, és újra a királynővel lehetett.

Bár a filmben sok hihetetlen dolog történik, amikre azt mondanánk, hogy meg sem történtek, de ez a film a mitológiára épült, és nem egy csalódást okozó film. Zseniális alakítások, zseniális képsorok, zseniális akciójelenetek, zseniális tartalom. Agamemnon is megemlítésre méltó volt a filmben, mivel eléggé látványos páncélzata volt, amivel bevonult Trójába és legyőzte a várost. A faló igaz, nem volt a legjobb, de azért pocsékul se nézett ki. A trójai háborús jelenetek egyszerűen elég látványosak voltak. Imádtam minden percét. A film zseniális Christopher Nolan alkotás, oda az Oscart neki.

A film 10/9.6

Lehet, hogy három órás a film, de nem akartam, hogy vége legyen.

78 Odüsszeia  (2026)

akció | dráma | fantasy | kaland

Odüsszeusz, Ithaka legendás görög királya a trójai háború után hosszú és veszélyes útra indul hazafelé. Útközben olyan mitikus lényekkel találkozik , mint a küklopsz,... több»

1