![]()
Christopher Nolan megint bebizonyította, hogy egy nagyszerű rendező. Nagy kételyekkel ültem be a moziba, mivel én is tartottam attól, hogy lesz benne transznemű (Elliot Page) vagy mint a sötét színű szép Heléna. És azért oké, mindketten alig szerepeltek a filmben.
A történet főhőse, Odüsszeusz (Matt Damon), aki a trójai háború után csak haza szeretne térni szeretett Ithakájába. Matt Damon nagyszerűen alakította a címszereplőt. Anne Hathaway is nagyszerű volt Penelopé szerepében. Tom Holland Thélemakhosz szerepében elindul apja felkeresésére. A film nemcsak látványos, hanem akciódús és izgalmas is. A történet Odüsszeusz visszaemlékezésén keresztül jut el odáig, hogy kikötött Calypso szigetére. Az odáig vezető út elég izgalmas kalandokkal van tele.
![]()
Először egy olyan szigeten kötnek ki, ahol egy barlangba tévedve megtalálják a küklopszot. Eléggé hidegrázós részek voltak azok a képsorok, eléggé jól megcsinálták a küklopszot, bár Odüsszeuszék eléggé elintézték: ami szeme volt, egy se maradt neki a végére. Utána jöttek az óriáskatonák, majd egy varázslónő, aki Odüsszeusz seregét sertéshadakká változtatta. Voltak szirének és hatalmas polip.
A film végére Odüsszeusz hazatért szeretett Ithakájába. Közben a várban merényletet szőttek Thélemakhosz ellen, mivel nem akarták, hogy ő vegye át a király szerepét. Robert Pattinson karaktere, Antonius, aki mindvégig Ithaka királyságát szerette volna átvenni, is zseniális alakítást nyújtott. Odüsszeusz álruhában tér vissza a városába, sikerül a fiát megmentenie a zsoldosoktól, akiket azért küldtek oda, hogy Thélemakhosz meghaljon és ne tudjon visszatérni Ithakába. A végén megküzd a vár falain belül a kérőkkel, akik mind a királynő kezét akarták. Odüsszeusz túlélte a küzdelmet, és újra a királynővel lehetett.
Bár a filmben sok hihetetlen dolog történik, amikre azt mondanánk, hogy meg sem történtek, de ez a film a mitológiára épült, és nem egy csalódást okozó film. Zseniális alakítások, zseniális képsorok, zseniális akciójelenetek, zseniális tartalom. Agamemnon is megemlítésre méltó volt a filmben, mivel eléggé látványos páncélzata volt, amivel bevonult Trójába és legyőzte a várost. A faló igaz, nem volt a legjobb, de azért pocsékul se nézett ki. A trójai háborús jelenetek egyszerűen elég látványosak voltak. Imádtam minden percét. A film zseniális Christopher Nolan alkotás, oda az Oscart neki.
A film 10/9.6
Lehet, hogy három órás a film, de nem akartam, hogy vége legyen.
78 Odüsszeia (2026)
akció | dráma | fantasy | kaland
Odüsszeusz, Ithaka legendás görög királya a trójai háború után hosszú és veszélyes útra indul hazafelé. Útközben olyan mitikus lényekkel találkozik , mint a küklopsz,... több»
Szereplők: Matt Damon, Anne Hathaway, Charlize Theron, Tom Holland, Robert Pattinson

A baj ott kezdődik, hogy bementél megnézni a filmet; Nolan egy kutya! Ha fél percet szerepel, azt se kell megnézni. Nem vagyok rasszista, arab negyedben lakom, rengeteg ismerős, barát... Tilos megnézni, Heléna nem volt afroamerikai... Mitosz meg legenda, oké, de nem volt úgy ábrázolva; Achilleus egy más téma, neki volt férfi szeretője is, akit jobban kedvelt bárkinél...