Közösség

Vélemény:

56 28 évvel később – A csonttemplom

(2026)

A franchise szemenköpése

Majorkas   2026.08.23 21:09
0

Tanulva a tavalyi film konklúziójából, nem követtem el azt a hibát, hogy ezt is moziban nézzem meg. Kicsit megkésve, mert rég volt január, de nyár végén megérkezett streamingre (HBO Max). A teljesség igénye nélkül kapunk ebben a félresikeredett "unokatestvérben": bedrogoztatott, beszélő fertőzöttet, sátánista miniszektát és a végére egy heavy metal "operát". Nem kicsit zavar össze ennek a résznek az új cselekményszála, mert a túlélők borzalmas tetteire fókuszál, és a fertőzötteket itt kevésbé rossznak mutatja be, hanem inkább úgy, mint mellékszereplőket. Majd nézel egyszercsak, hogy most mi van? Szerintem hiba volt ebben a formában hozzányúlni és elkészíteni ezt a részt. A vallási téma mélyen elgondolkodtató aspektus volt, és a memento mori ismételten nem maradhatott ki, de most nem kapott túl drámai hangnemet. Ami a finálét illeti, az gyengére sikerült, de végül ironikusan jó, nem spoilerezek. Tetszett a kamerázás nagyvonalakban, és Ralph Fiennes játéka ismét üde színfoltja volt ennek a szörnyűségnek. Egyedül a zárójelenetet láttam értelmesnek és lehengerlőnek, ami kapcsolódik a franchise-hoz, ráadásul egy hiteles karakterrel. Sok nyitott kérdés maradt, de megágyaztak vele az újabb részhez. 4,5/10