![]()
Már megint beleszaladtam egy rettenetesen rossz és röhejes filmbe, amit valaki, vagy valakik horrornak csúfolnak a háta mögött. Egy remake-et láthatunk, aminek az eredetijét sem néztem meg (így szerintem nem is fogom).
Egy elég kaotikus filmtörténetbe csapunk bele, amit Mike P. Nelson rendezett. Aki nekem egyből a 2021-es Wrong Turn, vagy éppen a 2006-os Summer School című "trancsírhorror" filmből, plusz a 2023-as found footage horrorfilmről, a V/H/S/85-ből volt ismerős... Na, drága cimboránk itt meg sem tudta közelíteni azt a színvonalat, pedig az sem nyaldosta a felhők alját!
![]()
A sztori nagyon sablonos, kicsit demagóg, és néhol a jó öreg nyolcvanas évek Zs-kategóriás filmjeit utánozza... De nézzük csak meg a sztorit dióhéjban!
Karácsony Szentestéjén, már valamikor estefelé a nyolcéves Billy Chapman (Logan Sawyer) autóval utazik hazafelé a szüleivel, amikor a jármű hirtelen megáll egy félreeső úton. Egy Mikulásnak öltözött furcsa férfi odamegy, és halálos küzdelembe keveredik a srác szüleivel, és miután Billy anyja halálosan megsebesíti a férfit, ő is megöli a srác szüleit! Ám hamarosan kiderül, hogy a gyilkos Charlie (Mark Acheson), az a gondnok, aki Billy nagyapjának az intézetében dolgozott, ahová a már beteg öreget berakták. Majd valami áramszerű lökéssel, ami kettőjük között van, Charlie átadja azt a kis Billynek, amit tud. Magyarul, a szülei a pénzéért ölték meg az öreget anno.
Snitt! Ugrunk az időben. Láthatjuk, hogy az immár felnőtt Billy (Rohan Campbell) embergyűlölő, zárkózott férfi lesz... Ám egyszercsak 'meghallja' az öreg Charlie 'hangját', amint a fejében megszólal, hogy büntesse meg a 'rosszakat!' Természetesen Billy is Mikulás-jelmezben kezd el öldökölni. Majd elköltözik egy kisvárosba, ahová a hang vezeti, Hackettbe, és elkezdi véres munkáját. A 'poént' nem lőném le, nehogy aki meg akarja nézni, ne tudjon az idegtől aludni.
Szóval egy 'gyengusz' kis mozi, semmi extrával, és unalmas, ezerszer látott, és ismételt befejezéssel... Viszont a filmbéli Pamnak (Ruby Modine) jó kis 'horrorarca' van! Ennyi pozitívumot láttam a filmben!
53 Csendes éj, véres éj (2025)
Egy gyermek szemtanúja lesz, amint egy Mikulás-jelmezes férfi meggyilkolja szüleit. Évekkel később, felnőttként ő maga is felveszi a Mikulás-jelmezt, és erőszakos... több»
Szereplők: Ruby Modine, Erik Athavale, Rohan Campbell, Marina Stephenson Kerr, Mark Acheson