![]()
Már megint beleszaladtam egy rettenetesen rossz, és röhejes filmbe, amit valaki, vagy valakik horrornak csúfolnak a háta mögött!
Egy remake-t láthatunk, aminek az eredetijét sem néztem meg ( így szerintem nem is fogom! )
![]()
Egy elég káoszos filmtörténetbe csapunk bele, amit Mike P. Nelson rendezett!
Aki nekem egyből a 2021-es Wrong Turn, vagy éppen a 2006-os Summer School című "trancsírhorror" filmből, plusz a 2023-as found footage horrorfilmről, a V/H/S/85-ből volt ismerős...
Na, drága cimboránk, itt meg sem tudta közelíteni azt a színvonalat, pedig az sem nyaldosta a felhők alját!
A sztori nagyon sablonos, kicsit demagóg, és néhol a jó öreg nyolcvanas évek 'ZS' kategóriás filmjeit utánozza...
De nézzük csak meg a sztorit, dióhéjban!
Karácsony Szentestéjén, már valamikor estefelé a nyolcéves Billy Chapman ( Logan Sawyer )autóval hazafelé utazik a szüleivel, amikor a jármű hirtelen megáll egy félreeső úton.
Egy Mikulásnak öltözött furcsa férfi odamegy és halálos küzdelembe keveredik a srác szüleivel, és miután Billy anyja halálosan megsebesíti a férfit, ő is megöli a srác szüleit!
Ám hamarosan kiderül, hogy a gyilkos Charlie, ( Mark Acheson ) az a gondnok, aki Billy nagyapjának az intézetében dolgozott, ahová a már beteg öreget berakták. Majd valami áramszerű lökéssel, ami kettőjük között van, Charlie átadja azt a kis Billy-nek amit tud! Magyarul, a szülei, a pénzéért ölték meg az öreget anno!
Snitt!
Ugrunk az időben!
Láthatjuk, hogy az immár felnőtt Billy ( Rohan Campbell ) embergyűlőlő, zárkózott férfi lesz...
Ám egyszer csak 'meghallja' az öreg Charlie 'hangját', amint a fejében megszólal, hogy büntesse meg a 'rosszakat!'
Természetesen Billy is Mikulás jelmezben kezd el öldökölni!
Majd elköltözik egy kisvárosba, ahová a hang vezeti, Hackett-be, és elkezdi véres munkáját!
A 'poént' nem lőném le, nehogy aki meg akarja nézni, ne tudjon az idegtől aludni!
Szóval egy 'gyengusz' kis mozi, semmi extrával, és unalmas, ezerszer látott, és ismételt befejezéssel...
Viszont a filmbéli Pam-nak ( Ruby Modine ) jó kis 'horror-arca' van!
Ennyi pozitívumot láttam a filmben!
#ősiösztön
56 Csendes éj, véres éj (2025)
Egy gyermek szemtanúja lesz, amint egy Mikulás-jelmezes férfi meggyilkolja szüleit. Évekkel később, felnőttként ő maga is felveszi a Mikulás-jelmezt, és erőszakos... több»
Szereplők: Ruby Modine, Erik Athavale, Rohan Campbell, Marina Stephenson Kerr, Mark Acheson