![]()
Kate Winslet nagyon rendes, hogy a kisfia forgatókönyvét megfilmesítette. Anyaként mi mást is tehetett volna, és persze a szülői elfogultság okán talán nem is vette észre, hogy ezzel még várni kellett volna. Ugyanis Joe Anders egyszerűen még nem tart ott életkorban és tapasztalatban, hogy ezt a témát, amire vállalkozott normálisan ki tudta volna dolgozni. Jobb lett volna az érettségének megfelelő feladatot vállalnia. Anyu rendezése mellesleg jó és saját magán kívül még pár további jó színészt is felfogadott a feladatra. De hiába, ha a forgatókönyv gyenge.
![]()
A sztori elég sablonos, még csak néhány perce ment a film és meg voltam győződve hogy ezt már láttam, de ezt a megjelenés dátumának ellenőrzése után el kellett vetnem. A következő amit ellenőriztem az, hogy oké, akkor remake-e. És nem az.
Adva van egy totálisan szétment, többszörösen diszfunkcionális család, ahol anyunak már évek óta van egy súlyosbodó daganata, aminek nem sikerül jól a műtéte, az orvosok szerint villámgyorsan be fogja adni a kulcsot. Ez karácsony előtt két héttel történik. A nő gyerekei szanaszét a világban élik a saját életüket, miközben egymással és magukkal is küzdenek, az anyjukkal vannak a legkevésbé elfoglalva. Többen közülük eléggé kattantak is. De az anyjuk kórházi szobájából amolyan adventi átjáróházat hoznak létre, ahol a forgatókönyvíró ifjú gyermek felvonultat előttünk egy rakás életszerűtlen fejleményt. Tulajdonképpen egy éppen csak nagykorúvá lett, még teljesen tapasztalatlan gyermek naiv elképzelése rajzolódik ki.
Ezt még nem kellett volna vilmre vinni, el kellett volna tenni a fiókba és legalább tizenöt, de inkább húsz-harminc év múlva elővenni, alaposan átírni és akkor megfilmesíteni. Addig lehetett volna olyan témákkal próbálkozom, amelyeket egy huszonéves tud igazán megragadni.
60 Búcsú June-tól (2025)
Közeleg a karácsony, amikor édesanyjuk hirtelen romló egészségi állapota teljes káoszba sodor négy felnőtt testvért és az elviselhetetlen apjukat. A családnak a zűrös... több»
Szereplők: Kate Winslet, Helen Mirren, Toni Collette, Timothy Spall, Andrea Riseborough