![]()
Bár a Vladimir alapjául szolgáló regényt nem olvastam, a sorozat leírása kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet. A történet alaphelyzete ígéretesnek tűnt, ráadásul a főszereplő színészek korábbi munkái alapján is volt bennem egyfajta bizalom a projekt iránt. Ehhez képest a végeredmény számomra hatalmas csalódás lett.
A legnagyobb problémát talán az jelenti, hogy a szereplők között egyáltalán nem működik a kémia. A karakterek közötti dinamika lapos, a konfliktusok pedig sokszor inkább erőltetettnek, mint hitelesnek hatnak. Különösen M karaktere vált számomra kifejezetten irritálóvá. Az a típusú figura, aki folyamatosan saját szerencsétlenségét hangsúlyozza, miközben ennek megfelelően is viselkedik, és képtelen valódi felelősséget vállalni a saját döntéseiért. Pedagógusként ráadásul kifejezetten problematikus: saját diákját is hajlandó figyelmen kívül hagyni az önös érdekei miatt, miközben a történet láthatóan azt várná a nézőtől, hogy empátiával viszonyuljon hozzá.
![]()
A férje karaktere sem sokkal jobb. Egy olyan ember, aki sorozatosan megcsalja a feleségét a diákjaival, majd mindezt azzal próbálja legitimizálni, hogy „úgyis mindenki ezt csinálja” (és ebben a sorozatban tényleg). Ez a hozzáállás nemcsak morálisan kérdéses, hanem narratív szempontból is fárasztó, mert a sorozat mintha komolyabban akarná kezelni ezt a figurát, mint amennyire a tettei indokolnák.
A legnagyobb gond azonban az, hogy szinte minden szereplő felelőtlen és éretlen módon viselkedik. Ha mindez egy tinidráma keretei között történne, talán még érthető lenne. Itt azonban 30-50 év közötti felnőtt emberekről beszélünk, akiknek a döntései és reakciói sokszor inkább tűnnek kamaszosnak, mint érettnek. A Vladimir így végül egy furcsa köztes térben ragad: nem érződik hiteles, való életből merítő drámának, de nem működik stilizált, erősen filmes történetként sem. Az eredmény egy idegesítő, sokszor üresnek ható sorozat lett, amelyből hiányzik az érzelmi súly és a valódi karakterfejlődés.
Őszintén szólva azt sem tudom pontosan, miért néztem végig. Talán csak azért, hogy biztosan kijelenthessem: ha valaki gondolkodik rajta, hogy belevág, nyugodtan megspórolhatja magának ezt az élményt.
65 Vladimir (2026)
Egy nő élete megváltozik, mikor megszállottá válik csábító munkatársa iránt. Eltökéltsége, hogy valóra váltja fantáziáját, sötét, humoros és bonyolult helyzetekhez vezet. több»