56% 183 szavazat
Sehol

Sehol

Nowhere
Filmadatlap
24
Vélemények (24)
30
Szereplők (30)
11
Képek (11)
4
Videók (4)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
13
Cikkek (13)
Fórum
Lejátszás

Hol nézheted

FILMINFÓ

Egy fiatal terhes nő, Mia úgy menekül egy háború sújtotta országból, hogy elrejtőzik egy tengeri konténerben egy teherhajó fedélzetén. Egy heves vihar után Mia megszüli gyermekét, miközben a elveszve bolyong a tengeren, ahol meg kell küzdenie a… Több


Rendező: Albert Pintó
Ország: Spanyolország
Premier: 2023.09.29. | Netflix (2023.09.29.)
 
2023.12.25 Majorkas

legújabb vélemény

Kritikán aluli

Minősíthetetlen alkotás, amely szerintem mára már feledésbe merült. Kár a karaktert rá pazarolni.

1
 
2023.09.30 Harper

Film a túlélésről és az életösztönről

A spanyolok tudnak jó filmeket készíteni, tudjuk ezt A nagy pénzrablás és A platform óta. Ezúttal egy túlélős sztorit raktak össze, mely fokozatosan szippantja magába a nézőt. Pedig reménytelennél is reménytelenebb az alapszitu. Mi lehet esélytelenebb ugyanis egy terhes nőnél, aki az óceán közepén sodródik tök egyedül egy lezárt konténerben élelem és víz nélkül? Mert itt pontosan ez a helyzet. Mia, akiről csak annyit tudunk, hogy párjával egy diktatúrából menekül (ahol a terhes nőket és a kisgyerekes családokat előszeretettel ölik meg az élelemhiány miatt), és valószínűleg valaha tanár volt, talpraesett nő. Egy nap azonban elszakad párjárótól, és egy elszökésre kiszemelt konténerbe kerül kb. két tucat emberrel. Ám a konténert felfedezik, és társait mind egy szálig megölik. Ő csodával határos módon egyedüliként megússza a mészárlást, és konténerében felteszik az óceánjáróra. A hajó azonban viharba kerül, konténere az óceánba zuhan. Innentől egy hónapon keresztül sodródik a végtelen vízen. Közben megszül (brutális körülmények között), és megtanul halat fogni. Túlél szinte mindent, még azt a lelki megterhelést is, hogy párját elveszti. A Sehol egy kőkemény túlélős film, mely ráébreszt bennünket az életösztön erejére. Nekem tetszett. Értékelésem: 80%.

3
 
2023.10.03 Master

Több dologban hiteltelen, viszont izgalmas

Nyilván a fő kérdés hitelesség szempontjából az, hogy egy átlagos fém teherkonténer képes-e 26 napig lebegni a tengeren elsüllyedés nélkül. Én őszintén szólva nem hiszem. Aztán az is problémás, hogy kibírhat-e egy nő annyi megpróbáltatást, mint a filmbeli főszereplő: 26 nap víz nélkül (vagy legalábbis minimális vízzel), nyers halon élve, frissen szülve, egy csecsemőt táplálva, tök egyedül. A valóságban szinte biztosan szomjan halna, de még előtte durván megfázna attól, hogy állandóan tengervízben van (és kapna egy masszív tüdőgyulladást). Már ha a konténere nem süllyedne az óceán fenekére az első órában. Mindezeken ha túllépünk és azt mondjuk, hogy a konténer speciális kialakítású (hermetikusan zárható), és mondjuk pont vizes palackokat szállít (50 liter felett), akkor izgalmas és szórakoztató a sztori. Szoríthatunk a bajba jutott de találékony főhősnőnek. Jó a rendezés, vannak fordulatok és szimpatikus a fő karakter. Értékelésem mindezek miatt 4 csillag. Végül is tetszett! Százalékban: 75% körüli.

2
 
2023.10.22 Ahoj poplacsek

3/10 (jóindulattal) A filmötlet azért kreatív

Nem nevezném egyértelműen rossznak a filmet, de túl sok sebből vérzik ahhoz, hogy komolyan tudjam venni. Egy disztópiával indulunk, a nem ismert országban nem ismert okokból terhesüldözés és anarchia van, és a főhősnőnk és a férje nagyban menekül. A ... Teljes kritika

1
 
2023.10.14 szemtelen

Szuperhős a tengeren

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez egy szabványos túlélési történet, egyhelyszínes túlélőfilm, az átlagosnál kisebb költséggel, mivel a gyártás többnyire egy helyszínre összpontosul. Megfelel a túlélési mese legalapvetőbb feltételének, miszerint megkérdezzük önmagunktól, hogy ugyanebben a helyzetben mi hogyan cselekednénk, hogyan éljünk túl ismeretlen ideig a semmi közepén? Az újszülött gyermek hozzáadott dinamika, növeli a tétet, indul egy küzdelem a babáért, ami ösztönösen növeli az anya erejét, mesebeli szuperhősként ábrázolva a főszereplőt. A túlélőfilmek vonzereje részben abból fakad, hogy látjuk, ahogy az emberi lélek kitart, és átvészeli a lehetetlennek tűnő esélyeket, vagy elbukik, ahogyan ez néha megtörténik, és a katasztrófa elkerülhetetlenül bekövetkezik. Kivéve persze amikor „deus ex machina” megoldást kap egy történet. Ez a film – sajnos – itt elköveti azt a hibát, hogy csak céltalanul sodródik, semmi említésre méltó mondanivalója nincs. Az első felében a „Sehol” valójában egész jól beleáll a történetbe, majd a második fele ostoba térfélre téved. Mia hirtelen mindenben jártas lesz, tud vadászni, hálót készíteni, acélt hajlítani, miközben éhezik, és mindezt úgy, hogy egyszer sem kell megküzdenie az igazi gyilkossal – a fagyos vízzel. A filmnek határozottan vannak pillanatai, de a második fele alaposan lerombolja ezeket, majd a vége csak úgy… sápadtan véget ér.

0