A streaming-óriás második legnagyobb nézettségű nem angol nyelvű filmje lett a spanyol J.A. Bayona A hó társadalma című filmja, amely az Oscar-díj legjobb nemzetközi film kategóriájában is esélyes!

Ezzel a rendező legújabb alkotása a Netflix eddigi legsikeresebb nem angol nyelvű filmjei közé emelkedett, és a legnépszerűbb filmek TOP10-es listáján is bekerült a rekorderek közé!

Emellett A hó társadalma végre egy olyan Netflix-eredeti lett, amely a kritikusok tetszését is elnyerte! A Rotten Tomatoes oldalon a kritikusok 128 véleménye alapján eddig 90 százalékos értékeléssel rendelkezik az R-besorolású dráma, míg 83 százalékot adott neki a közönség, eddig 1000+ vélemény alapján. Ez ígéretes!

Ha még nem láttad a filmet és van Netflix előfizetésed, a mafab adatlapon lévő Netflix ikonra kattintva már csekkolhatod is, hogy aztán te is szurkolj érte az idei Oscaron!

A film 11 nap után már 51 millió megtekintésnél jár, és a 10. helyen áll a Netflix legsikeresebb nem angol nyelvű filmek összesített TOP10-es listáján. 

A nézett órák számát tekintve a Netflix nem angol nyelvű filmjei közül csak a norvég Troll, a nézettséget tekintve pedig a spanyol Sehol előzi meg A hó társadalmát. Az említett filmek pedig két olyan címnek számítanak, amelyek a Netflix minden idők legnépszerűbb nem angol nyelvű filmjeinek listáján az első és a második helyre kerültek.  

Minek köszönhető ez az elsöprő siker?

Bayona alkotásának teljesítménye a nagyszerű marketingnek, az Oscar-várományosságnak és a remek kritikáknak köszönhető. A film 93(!!!) országban került a Netflix Top 10-es listájára, köztük Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Brazíliában, Mexikóban és az Egyesült Államokban.

Díjeső?

A közelgő brit BAFTA-díjkiosztón a nem angol nyelvű filmek listájára került fel. Oscar-díjra is jelölték a nemzetközi játékfilm kategóriában, valamint a smink és haj, illetve az eredeti filmzene és a vizuális effektek kategóriákban is.

A film a szeptemberi San Sebastián-i filmfesztiválon elnyerte a közönségdíjat, és a valaha volt legmagasabb pontszámot érte.

13 Goya-díjra is jelölték, többek között a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb új színész (Matías Recalt) kategóriákban, valamint 2 EFA-díjat nyert a legjobb smink és frizura, valamint a legjobb vizuális effektek kategóriában. 

A 2024-es Golden Globe-díjátadón a legjobb idegen nyelvű film kategóriában jelölték, és két jelölést kapott a Critic's Choice Awards-on (a legjobb idegen nyelvű film és a legjobb filmzene). 

dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm

Egy rögbicsapat repülőgépe lezuhan egy gleccseren az Andokban. Az a néhány utas, aki túléli a balesetet, a világ egyik legnehezebben túlélhető környezetében találja magát. több»