Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Troll (2022)

Troll
Filmadatlap
 
30
Szereplők
24
Vélemények
10
Képek
5
Videók

Galéria (10)

Ine Marie Wilmann
Ine Marie Wilmann
Ine Marie Wilmann

Videók (5)

 
Linda31   2023. 01. 03.

legújabb vélemény

0

Érdekelt a film. Ami tetszett: a vidéki norvég táj és a troll ábrázolása. Ami nem tetszett: sem a színészek alakítása, sem a párbeszédek. A cselekményről nem is beszélve. Az eleje tiszta Jurassic Park (pl. a régészetes jelenet), a vége meg egy kis King Kong. Azok a jelenetek tetszettek, ahol a troll megjelent, de ennyi.

 
Artemisia   2022. 12. 06.

a nap véleménye

6
Trollkodás Oslóban

A Trollok, a skandináv mitológia óriásai az utóbbi években, évtizedekben gyakran felbukkantak a fantasy filmek mellékszereplőiként (pl. A Gyűrűk Ura-, vagy a Harry Potter-filmek), viszont önálló szörnyfilmben még nemigen kaptak szerepet ezek a hatalm... teljes kritika»

 
Emmersson   2022. 12. 10.

3
Felesleges kliséhalom

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha esik, de durván és vigasztalanul, ha egy barátod sem ér rá, ha elfogyott a sör-bor-pálinka trió, ha egyedül vagy és már minden filmet és sorozatot láttál, na, akkor inkább köss egy pulóvert, mint Stallone a Pusztítóban! Ha nincsen kötőtűd, de még ... teljes kritika»

 
Klauka89   2022. 12. 19.

1
Troll Lala

Nem vártam sokat. Tudtam, hogy ez csak egy banánhéjon elcsúszott történet lehet. Olyan is volt, háttérzajnak, amikor mozgó hegyomlásokat akarsz látni, indítsd el. Vannak olyan filmek, amik akármilyen bugyuta a mondanivalójuk, megpróbálsz hitelt adni nekik. Na, ez nem olyan. Látványra jó, de az a "hess pi**ába" kategória. Ha ezt mesében látom, azt mondom, aranyos, mint a Trollokban. Zene ugyanaz. Erre azt mondom, ezt nem kellett volna megnéznem.

 
Eastern79   2022. 12. 03.

a nap véleménye

3
Folklór kaiju

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Roar Uthaug már a Tomb Raider újragondolásával is bebizonyította, hogy remekül ért a kalandfilmekhez és a Netflix számára készített Troll esetében sincs másképp. A Norvég mitológia kiváló alapot szolgáltat a cselekményhez és bár itt nem álltak dollár... teljes kritika»

1
 
Zsolt Szabó   2022. 12. 16.

0
Skandináv Godzilla

A skandináv filmesek tudnak jó filmeket készíteni, és ezzel a filmmel bebizonyították, hogy rossz filmekre is képesek, persze Netflix-tartalom, mi más lenne, mint középszerű, sok film által ihletet nyerő alkotások egyike, ami már közelít a nézhetetlen kategória felé. Sajnos az alkotok nem hozták azt a hangulatot amit a skandináv filmesek tudnak. Totálisan telepakolták amerikai katasztrófafilmekből vett alapklisékkel. A film készítői elég jól összehozták viszont ezt a Függetlenség napja/Holnapután/Godzilla/2012-es filmek alapján készült egyveleg filmet, volt itt minden, vicceskedő tengerészgyalogos, idealista miniszterelnöki tanácsadó, és az ellenkezője is. Döntési pozícióban lévő miniszter, aki teljesen alkalmatlan a posztjára. Őszintén még egyszer se túlságosan nézhető, giccscunami. Így azt mondom, azért mindenki óvakodjon tőle, csak nagyon ráérős szabadidődben, ha már nincs semmi más, és totál unatkozol szituációban vagy, de alváshoz tökéletes, hogy a felénél el aludj. Jó indulattal is 3/10-et ér az én osztályzási besorolásommal.

 
Caravaggio1978   2022. 12. 18.

0
Rávilágít, hogy az ember a legerőszakosabb és legostobább faj

Magával a filmmel nem volt bajom, annyira nem is voltak elvárásaim. A történet jó, de össze van nagyon csapva, a szereplők hozzák a tipikus amcsi feelinget, hiába minden, az összes amcsi hasonló moziban hajszálpontosan ez a filmek felépítése, szinte minden szereplő karakter koppintás, csak az USA-zászló lobogása meg a Fehér Ház hiányzik az utolsó percben. Az egészben az a szomorú, hogy megmutatja, milyen az emberiség: Azonnal mindent meg kell ölni, ami új és megmagyarázhatatlan, természetesen borzalmas, ostoba emberek döntései alapján. A katonai vonal az ebben a fimben nevetséges, igazándiból bemutatják, milyen szuperül fejlett cuccaik vannak. Nem kell sokat várni tőle, és akkor nem lesz csalódás.

 

Néhány katona sikolya, amit hallani lehet, miután Tidemann felhívta Holm kapitányt a mobilján, a Command & Conquer (1995) hangeffektjei.

(Thibo84 )
 

Az előzetes zenéje Edvard Grieg zeneszerző In the Hall of the Mountain King című darabja.

(Thibo84 )
 

Ine Marie Wilmann (Nora) és Anneke von der Lippe (a miniszterelnök) korábban együtt szerepelt a Sonja: The White Swan (2018) című filmben, lányát és anyát alakítva.

(Thibo84 )
 

Billy Campbell amerikai színész, aki a The Rocketeer (1991) című film címszereplője volt, valamint számos más filmben és show-ban szerepelt, egy kis szerepet játszik ebben a filmben, de Ollie Campbellként (Dr. David Secord) szerepel a stáblistán.

(Thibo84 )