2023.10.22 23:26 Ahoj poplacsek Olvasottság: 692x
1

3/10 (jóindulattal) A filmötlet azért kreatív

Nem nevezném egyértelműen rossznak a filmet, de túl sok sebből vérzik ahhoz, hogy komolyan tudjam venni. Egy disztópiával indulunk, a nem ismert országban nem ismert okokból terhesüldözés és anarchia van, és a főhősnőnk és a férje nagyban menekül. A nem lespoilerezendő kalandos cselekmények során főhősnőnk egy tulajdonképpeni szabadulószobában találja magát. Konkrétan tényleg olyan az egész, mint egy elizélt szabadulószoba, aki járt már olyanban, annak nyilvánvaló lesz a hasonlóság.

Közben tobzódunk a hülye részletekben. Van a szabadulószobában minden, ami kell a túléléshez, ha elég okos az ember, ragasztószalag, ami nedves felületen is ragad, akkumulátoros fúrógép lépcsősfúró betéttel, meg sok-sok-sok okos más cucc, ikeás ételhordó doboz, ami nyilván nem egymásba tolva van a raklapon, hanem egyenként fedéllel lezárogatva, hiszen melyik gyártó ne akarna 95% levegőt szállítani. A lépcsősfúró úgy viszi a 3mm-es (a valóságban olyan vastag egy konténer burkolata, de a filmben kazánlemeznek látszik) acéllemezt, hogy öröm nézni, és az akkumulátor is csak kb. 30 furat után adja fel.

3/10 (jóindulattal) A filmötlet azért kreatív

Én a konyhai mosogató fél milliméteres lemezével negyed órát harcoltam egy hasonló szerszámmal, és a végére ki is dobhattam a lépcsős fúrót. És az egy lyuk volt. És ennél csak nagyobb hülyeségek követik egymást. Az egészet valami villanykörtecseréhez sem konyító mai ultramodern huszonéves csapat írhatta, és nem mutatták meg apunak és anyunak, mielőtt gyártásba ment a produkció, hanem eladták a kicsit idősebb harmincas srácoknak, akik végül a film adatlapon íróként szerepelnek. Pedig meg kellett volna mutatni, apu és anyu segítségével lehetett volna ebből az egészből egy jó filmet kihozni.

56 Sehol  (2023)

dráma | thriller

Egy fiatal terhes nő, Mia úgy menekül egy háború sújtotta országból, hogy elrejtőzik egy tengeri konténerben egy teherhajó fedélzetén. Egy heves vihar után Mia megszüli... több»

1