![]()
Őszintén szólva, az előző Insidious rész után eléggé elengedtem ezt a sorozatot. Számomra az utóbbi film annyira unalmasra és erőtlenre sikeredett, hogy már majdnem azt hittem, teljesen kifulladt az egész franchise. Éppen ezért nem is vártam csodát ettől a résztől. Aztán jött az Insidious – Köztünk járnak, és végre megmutatta, hogy még mindig van élet vagy inkább halál ebben a sorozatban.
Hirdetés
Számomra ez a legizgalmasabb rész az összes közül. Végig fenntartotta a feszültséget, nem éreztem azt, hogy csak ülök és várom, mikor történik végre valami. Itt szinte folyamatosan ott van az a kellemetlen, nyomasztó érzés, hogy valami nincs rendben. A film kellően sötét, misztikus és baljós, és végre újra sikerül olyan hangulatot teremtenie, ami miatt az ember nem csak nézi a történetet, hanem tényleg bele is kerül.
![]()
Ami külön plusz pont nálam, hogy végre nem finomkodik annyira. Kapunk egy kis gusztustalanságot is, és szerintem pont ettől működik még jobban a horrorhangulat. A fogorvosi vizsgálatos jelenet például nálam konkrétan telitalálat volt. Az pedig mindent elmond, hogy akivel néztem a filmet, az történetesen fogorvos, és még ő is elfordította a fejét a látványtól. Ha egy fogorvos sem akarja végignézni azt, ami a vásznon történik, akkor ott valamit csak sikerült eltalálniuk.
Persze nem attól jó egy horrorfilm, hogy minél több gusztustalan jelenetet dobál elénk. Az Insidious - Köztünk járnak szerintem azért működik, mert ezek a pillanatok nem öncélúak. Van mögöttük egy folyamatosan épülő feszültség, egy sötét és nyugtalanító atmoszféra. A Távol világa mindig is az Insidious egyik legerősebb eleme volt, és itt végre ismét sikerült úgy használni, hogy az ember kíváncsi legyen rá, ugyanakkor egy pillanatig se akarjon ott találkozni semmivel.
Nekem különösen tetszett, hogy a film nem akarja végig ugyanazzal a néhány megszokott ijesztgetéssel elintézni a dolgot. Van benne misztikum, vannak betegesen kellemetlen pillanatok, és közben folyamatosan ott motoszkál benned a gondolat, hogy vajon mi fog még előbújni a következő sötét sarokból.
A legjobb szó talán az, hogy ez a rész újra felébresztette bennem azt az érzést, amit egy Insidious filmtől várok. Nem csak egy újabb rókabőrt húztak le a franchise-ról, hanem végre kaptunk egy olyan részt, amelyiknek van hangulata, vannak emlékezetes jelenetei, és ami a legfontosabb, nem hagy unatkozni.
Nálam egyértelműen pozitív csalódás volt. Az előző rész után már nem sok reményt fűztem hozzá, de megérte várni erre a filmre. Sötét, izgalmas, misztikus, helyenként kifejezetten gusztustalan.
Ha az előző Insidious után te is úgy érezted, hogy kezd elfogyni a széria körül a levegő, akkor adj egy esélyt a Köztünk járnaknak. Nálam ez a rész végre újra kinyitotta azt a bizonyos vörös ajtót és most már tényleg nem bántam meg, hogy beléptem rajta.
Gemma egy fiatal anya, aki kislányával visszaköltözik abba a házba, ahol felnőtt, ám a régi otthon falai között hamarosan baljós titkok ébrednek fel. Miközben egyre... több»
Szereplők: Lin Shaye, Maisie Richardson-Sellers, Sam Spruell, Brandon Perea, Amelia Eve