2026.05.21 07:08 Piczil Zsolt Olvasottság: <100x
2

Higgadtan mondom: kiváló!

Csak éppen nem az én korosztályom. Pont úgy, mint a Star Wars Skeleton Crew, az Árnyak Mestere is tökéletes sorozat (gyerekeknek). És valószínűleg ezt folytatni is fogják.

Ami tetszett: kivették a videojáték (Battlefront 2) Iden Versio háti korong droidját, "felhizlalták" és önállóbb (más) karakterként dobták vissza a csatatérre. A háttér meg annyira jó ezzel a festett effekttel, mintha egy Blade Runner cyberpunk Mega City-történetet néznék.

Higgadtan mondom: kiváló!

Ami kevésbé tetszett: Darth Maul gyilkológépből taktikusabb, fondorlatos, néha kifejezetten lágy karakterré vált (persze, persze, nem lágy, hanem bölcsebb). De azért a sorozatformátum miatt betoldott töltelékjelenetekben nem az általam megkedvelt gonosztevő ellenfél lett bemutatva. Hát ez a sorozat műfajának átka.

Az meg a Star Wars átka, hogy egy tökéletesen egyszerű gonosz, hentelő ellenfélnek kibontják a háttértörténetét, "tisztára mossák", így felvállalhatóvá téve a rajongóknak. Mennyire kényszerű dolog ez, hiszen Darth Vader-, Boba Fett-, Darth Maul-rajongók akkor is voltak, amikor még csak annyit tudtak a karakterekről, hogy gyilkos robot, páncélos nindzsa, leforrázott ördögfej-orgyilkos.

Én azt a szerepváltást is csiklandósnak tartom, hogy Vader gőzhengerből tépelődő antihőssé tekeredik, itt viszont úgy jelenik meg, ahogy mindig is szerepelnie kellett volna. Ha jól emlékszem, nem is szólal meg ebben a sorozatban. Maul meg pont az ellenkezője: EDDIG néma gyilkos volt, most meg szószátyár gyerekként megrontott, kifehéredő sötét karakter Gollamot idéző pocsolyajelenetekkel.

Én már várom, hogy előszedjék Palpatinust is, és kiderüljön, ő is csak a Sith mezején elkószált ártatlan lélek. Röhej! A véleményemnek adhattam volna a "szerecsenmosdatás" címet is, de mostanában a túlérzékenyek meg a félhülye Sith-emorajongók ezt nem tolerálnák, és... A sötétségből vörös fényű LÉZERkardok parázslanak fel... Jól van, már megyek, megyek is...!

akció | animáció | kaland

A klónok háborúja után Maul azt tervezi, hogy újjáépíti bűnszövetkezetét a Birodalom által érintetlen bolygón. több»

2