2024.06.10 10:44 Prince of Darkness Olvasottság: <100x
1

Egy exploitation/rape mozi, ami oly divatos és ismert volt a nyolcvanas években.

És természetesen ezt nagyon jól tudta Arthur Jeffrey, a film rendezője...

Sőt, továbbmegyek, pompás érzékkel találta el, Linda szerepére kit is fog választani. Nem mást, mint Sallee Youngot, a vékonyka, kissé elgyötört arcú, tehetséges színésznőt, aki zseniálisan hozta a karaktert, hatalmas fejlődésen átesve egyidejűleg. Bár itt ez negatív karakterfejlődés, de tényleg hihetetlen, amit láthatunk a vásznon...

A filmben a nemi erőszak végül is két perc alatt „lezajlik”, így nem lesz igazán explicit. Viszont az igazi sztori ezek után kezdődik!

Majd a történet átcsap társadalmi drámába, ügyesen építkezik, Linda (Sallee Young) kálváriájával foglalkozik, és eközben látjuk az unszimpatikus férjet, Matt Rodgerst (Harry Reems), aki éppen azzal van teljesen elfoglalva, hányszor tud beférkőzni szeretője, Carol (Kathryn Clayton) bugyijába!

Sajnos a szerkesztők (már megint) nem voltak figyelmesek, és a filmet 1985-ös megjelenéssel keltezték, amit nem is tudom, honnan szedtek, de alig tudtam így megtalálni a film adatlapját!

Szomorú!

Na de vissza filmünkhöz!

Linda minden tekintetben egyedül érzi magát, hiszen férje görbe utakon jár, és ő maga pedig rémálmoktól gyötrődik folyamatosan...

Ám az utolsó harmadban már Linda teljesen elveszíti a kontrollt, és elkezdi gyilkolászni az éjjeli „csavargókat!”

Majd a végső csattanó, hogy betörnek a házukba, és Linda már szinte nem is emberi módon reagál a történtekre!

Itt is megjegyezném, hogy a képi és a színvilág is nagyon szép, az éjjeli bevilágítások rendben vannak, pattanós, feszes vágások a film nagy részében, egy-két jump cut, jump scare, tapintható feszültség, és egy hatalmas emberi dráma...

Linda nem egy igazi „unholy”, azzá válik a körülmények hatására...

Egy nézhető, izgalmas és már-már klasszikussá avanzsálódott film, amit megnézhetnének többen is nyugodtan, szerintem remek kis alkotás...

Nekem bejött!

Az IMDb-n 761 véleményezés után 4,0/10-es, a TMDB-n 24 értékelés után 38%!

Nálam ez viszont négy csillag és 70%!

Sült padlizsán és házi feta sajt...

Kedvenc fotelem pedig még mindig kényelmes!

47 Demented  (1980)

dráma | horror | thriller

Lindát megerőszakolják, és mivel teljesen kikészül, így férje intézetbe zárja. De a rémálmok nem hagyják békén, és mikor végre hazatér, aminek a hűtlen férj nem... több»

1