2026.03.03 00:12 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

szirupos történet Korea-fan tinédzsereknek

Ez egy 2022-es japán film 2025-ös remake-je. Kíváncsi lettem volt az eredetire, de nem leltem fel magyar felirattal, pláne nem szinkronnal. Na de itt van ez, azt állítják, hogy elég hű átirata a japán változatnak. Ami azonnal nyilvánvaló lett számomra az az, hogy erősen korhatáros alkotás, mégpedig fordított értelemben: bazi öregnek éreztem magamat miközben néztem.

szirupos történet Korea-fan tinédzsereknek

Ez egy nagyon-nagyon tinifilm, a hatéves koruktól K-popon felnőtt tizenévesek (főleg a lányok) imádni fogják. Én legalább háromszor idősebb vagyok a célközönségnél és lány se vagyok, így kicsit eltévesztettem a házszámot. Különösen az első negyven perc volt gyötrelem, azt olyannak éreztem, mint egy koreai videoklipet popzene nélkül.

A sztori szerint a főszereplő csajnak minden alváskor resetelődnek az emlékei, aztán a jegyzeteiből bootol be minden reggel. Amolyan ifjúsági Alzheimer történet. Szokatlan koncepció, de nem rossz. Az emlegetett első negyven perc igencsak limonádé jellegű, a koreai társadalomra jellemző megannyi bénázással agyonfűszerezve. Negyven percnél jön aztán az átmeneti megváltás, mert végre beüt a váratlan helyzet, ami kibillenti a cselekményt ebből a tötymörgésből. Ettől mindjárt sokkal érdekesebbé válik minden, de azért az ifjúsági rimiromi jelleg fennmarad. Nyolcvan percnél jön a kettes számú meglepetés, meglehetősen negatív fajta. Az már jócskán felvet súlyosabb kérdéseket is akár. Gyorsul a meglepetések tempója, valahol húsz perccel a vége felé aztán kapunk egy további fordulatot, ami már inkább a mesék világába tartozik egyben kinullázza a történetben addig meglévő kiaknázatlan potenciált. Több, egymástól gyökeresen eltérő hangulatú részre tagolódik a teljes film, amely mindent egybevetve eszeveszetten nyálas, ráadásul a forgatókönyvíró a cselekmény előrehaladtával exponenciális sebességgel vágta sutba az összes önmérsékletetét.

Ha nem tartozol a célközönségbe, akkor esetleg abban az esetben lehet érdemes megnézned, ha érdekel a délkelet-ázsiai, azon belül is a koreai kultúra: Amikor már rájöttem, hogy el vagyok tévedve onnan fogva egyfajta utazós műsorként néztem én is, és amúgy egész jó sokat meg lehet figyelni az ottani életvitellel és társadalmi szokásokkal kapcsolatban.

dráma | romantikus

Egy megható szerelmi történet egy középiskolás lányról, aki amnéziában szenved, ezért minden ébredéskor törlődnek az emlékei, valamint egy átlagos középiskolás fiúról,... több»

0