Sajnos nem olvastam az azonos című regényt, amit Peter Bryan írt, de a belőle készült Antonio Margheriti-film nem lett egy nagy pukkanás...
Gótikus és egyben misztikus horrorfilm, igazi giallo, amiben a női bájak is bőven előbukkannak (szerencsére), egy kis vérfertőzés, sárkányokkal bőségesen díszített ódon kastély és egy undorító, világosbarna kandúr, aki mindenhol ott van...
Hát hiszen a skót felföldön járunk, Dragonstone kastélyában. Mondjuk éppenséggel a kastély egyik felső ablakából egy gorilla figyeli a lovaskocsit, ami úgy hirtelen kicsit bizarr!
Persze már a film legeleje is igen „parás”. Egy szépen elrohadt holttest, amit a macska érdeklődve bámul...
Ebbe a kastélyba érkezik Corringa (Jane Birkin), aki a nyarakat édesanyjával, Lady Alicia asszonnyal (Dana Ghia) és nagynénjével, Lady Mary MacGrieff-fel szokta tölteni (Françoise Christophe).
Egy pompás vacsora, és utána Lady Alicia máris halott, egy párnával kiszorítják belőle a szuszt, természetesen a macska végig ott volt a gyilkosságnál!
Tökéletes kamerakezelés, varázslatos színek, a sötétben bujkáló, mitikus, kesztyűs gyilkos, és lényegre törő, nem felszínes dialógusok, bizarr képsorokkal megspékelve...
Összetett, spekulációkra, összeesküvésekre épített kiváló történet, aminek persze vannak kisebb-nagyobb hibái, de az idő vasfoga szerencsére nem sokat fogott rajta!
Riz Ortolani lélekemelő és mégis borzongató zenéjével, Carlo Carlini képeivel egy igazi giallo életérzést élhetünk át...
Mivel rajongó vagyok, így élveztem minden egyes pillanatát a filmnek!
Rajongóknak kötelező darab!
Az IMDb-n 1600 véleményezés után 5,7/10-es, a TMDB-n 54 szavazatot követően 53%!
Nálam viszont magasabb polcon leledzik az alkotás, hiszen négy csillag és 74%!
Feta sajt, húsparadicsom plusz egy főtt tojás...
Kedvenc fotelemben egy jót fogok szunyókálni...

Corringa egy kis skóciai faluba érkezik a MacGrieff családhoz, a rokonaihoz. A családtagokat azonban valaki elkezdi brutálisan gyilkolni, és rövidesen senki sem bízhat a másikban. A... több»
Szereplők: Jane Birkin, Venantino Venantini, Anton Diffring, Hiram Keller, Françoise Christophe