2015.05.18 13:41 gaboca1981
0

Jó kis folytatás

Összességében jó kis folytatás lett ez, ha az első részt nem is tudták (mindenben) überelni. Mert akció van benne dögivel, alighanem még látványosabb, pörgősebb is, mint az első rész. De sajnos ezzel fordított arányban (alighanem nagyrészt annak köszönhetően, hogy majd' egy órányit kivágtak a filmből az első változathoz képest) bizony a sztori sokkal kuszább, érthetetlenebb, a szereplők pedig kevesebb teret kaptak kibontakozni. Akiket csak és kizárólag az akciók érdekelnek, azok biztosan nem csalódnak, de párbeszédek, karakterformálás sőt még poénok tekintetében is alulmarad ez a rész az elsővel szemben. Na persze, a szereplők zömét már jól ismerjük, nem kell őket újra részletesen bemutatni, nem is ezt hiányolom, és vannak, akikre azért néha ráfókuszál a történet, jelesül azokra, akiknek nem volt külön filmje (Sólyomszem és Fekete Özvegy - utóbbira igazán rá is férne már egy saját spin-off!), az új szereplők viszont nagyon kevés teret kapnak kibontakozni, inkább csak az akciójelenetekben mutatják őket. Ez egyfelől kár, mert Elizabeth Olsen Skarlát boszorkányként abszolút telitalálat, szívesen megtudtam volna róla többet is, annál kevésbé Aaron Johnson mint Higanyszál, aki csak eggyel szaporítja jelentéktelen alakításainak számát azzal, hogy most is ugyanazt az egy darab semmibe révedő tekintetet látjuk tőle, mint bármely másik szerepében. Tökéletesen érthetetlen számomra a karrierje, arról nem is beszélve, hogy ugyanezt a karaktert láttuk már a legutolsó X-men filmben, sokkal jobb tálalásban... Tehát megértem, ha valakinek erős hiányérzete van, vagy picit csalódik, de az erősen lehúzó kritikákat abszolút nem értem, hiszen ha látták az első bosszúállókat, tudták, hogy mire számíthatnak, és ha az sem jött be, akkor ezt minek nézték meg egyáltalán? (Ez gyakorlatilag bármelyik film folytatására igaz.)

Ami a főgonoszt illeti - nem vagyok teljesen elégedett, kicsit túlságosan is Terminator-utánérzés lett, ezzel az öntudatra ébredő robot-dologgal (de az Én a robotot is említhetném), szóval láttunk már nemegyszer hasonlót.

Jó kis folytatás

A színészek amúgy hozzák a kötelezőt, Scarlett Johansson dögös mint mindig, Hulk zúz, tehát nincs igazából különösebb baj, szórakoztató, látványos és akciódús film született, várom DVD-n az egy órával hosszabb változatot!

akció | kaland | sci-fi

Tony Stark úgy dönt, végre megvalósítja békefenntartó programját, azonban a dolgok nem a tervek szerint alakulnak. Amikor Burce Bannerrel együtt megalkotják a világ első... több»

0