2020.01.09 20:14 Kóborló Olvasottság: 233x
1

Nem ez a film fogja meghozni a kedved a repüléshez

Minden emberben vannak valós dolgok iránti félelmek, és erre próbál a horror műfaja sok esetben reflektálni. Na már most, amikor az ember egy repülőgépes utazáson vesz részt, nagyobb félelme nem is lehetne azon kívül, hogy valami történik a géppel. Általában az utasok mindig valami műszaki eredetű probléma elkerülése érdekében mormolnak el egy imát, de mi van akkor, ha az utazás során a problémákat természetfeletti erők generálják? Na, ez az a fajta helyzet, amire soha nem készülhet fel az utas, és jelen esetben a Flight 7500 című film nézője sem.

Nem titkolom, engem igencsak meglepett ez a film. Nem támasztottam magas elvárásokat vele szemben, csupán annyit, hogy a rövidke másfél órányi műsoridejével képes legyen lekötni a figyelmemet, arra meg végképp nem számítottam, hogy mindezt kimondottan szórakoztatóan teszi. Mondjuk a film rendezője, Takashi Shimizu, aki elsősorban a japán Ju-on és az amerikai Átok filmeknek köszönhetően tett szert ismeretségre, még egyáltalán nem garantálhatta előjáróban a minőségi szórakozást. Illetve még a film előzetese is csak amolyan homlokráncolást válthatott ki egy horrorrajongónál, de az tagadhatatlan tény, hogy e két dolog képes volt beindítani a kíváncsiságomat (főleg úgy, hogy jómagam is parázok a repüléstől).

Nem ez a film fogja meghozni a kedved a repüléshez

Talán érdemes még azt is megemlíteni a filmmel kapcsolatban, hogy aki a rendező személye és az eddigi munkásságai miatt, illetve a film előzetese alapján döntötte el (akárcsak én is), hogy ad neki egy esélyt, az lehet, hogy a röpke másfél óra után alaposan meg fog lepődni, hisz nem feltétlenül azt fogja kapni, amit feltételezett. A történetéről sokat nem érdemes írni a spoilerek elkerülése érdekében, viszont azt meg lehet említeni, hogy bőven vannak benne érdekes és elgondolkodásra ösztönző mondatok, párbeszédek.

Talán csak az volt számomra a film történetével a probléma, hogy kicsit elhúzzák a felvezetést, és így jóval kevesebb idő jut a misztikus részekre. Ezzel még akkor nem is lenne akkora baj, ha mondjuk a karakterek kellőképpen izgalmasak lennének, de talán túlságosan is hétköznapira sikeredtek. A színészi alakítások jók lettek, bár nem hinném, hogy bármelyik színésznek nehezére esett volna eme karaktereket eljátszani, hisz, mint írtam, a karakterek igazi hétköznapi figurák voltak. A film misztikuma egész jól működik, bár az adagolása néhol kissé kevésnek tűnhet. A filmvégi csavar egész kellemes meglepetéssel szolgált, tehát, akik kedvelik a misztikus thrillereket, azok számára egy egészen jó film lehet a Flight 7500.

60 Flight 7500  (2014)

horror | misztikus | sci-fi | thriller

Május 12-én a Vista Pacific 755 járata elhagyja a Los Angeles-i repteret, hogy Tokióba szállítsa utasait. A felszállás rutinfeladat, de ami az elkövetkezendő tíz órában vár a... több»

1