Közösség

Vélemény:

76 Móresre tanítalak

(2026)

Móresre tanítalak

Kittikee   2026.06.22 22:13
0

Rólam tudni illik, hogy nagyon nem kedvelem a "rizses" filmeket... legyen az koreai, kínai, vietnámi, vagy japán. Nem vagyok rasszista, Isten látja lelkem... ez nem faji vagy személyes indíttatás nálam. Egész egyszerűen idegesítenek a túljátszott színészkedésükkel, mimikáikkal, jellegtelen, semmitmondó szereplésükkel, mint a bohócok. Azért az elmúlt évtizedekben láttam pár alkotást eme "népségtől"... volt, és van 1-2, ami elnyerte a tetszésem, de az eléggé elenyésző szám. Nah, de nem is ez a lényeg, hanem ez a sorozat, amit csak azért kezdtem el nézni, mert valahol láttam egy kis röpke ízelítőt (nem, nem a Netflixen, mert azt hamar tovább is görgettem a tévén, mert elég volt a villámkép a származásról, amiket alapból eltekerek a hamarosan bemutatók közül), és mivel aktuális témát feszeget világszerte, így belenéztem. Az első rész még le is kötött, mert tényleg valóságszagú volt... azt végignéztem. De a folytatás már felért egy bohózattal, teljesen realitását vesztette a túlzó jeleneteivel, elviccelt idiotizmussal, úgyhogy be is fejeztem a továbbtekintését. Gondoltam, nah, végre valami jó a kis rizsesektől, ami nagyon fontos téma lenne, és bizony sok szülőnek, családoknak, iskolának kötelezővé tenném a megtekintését... erre ezt is elb@szták a filmkészítők, szereplők. Bár léteznének ilyen, vagy ehhez hasonló "egyszemélyes iskolafelügyelő rambók"... más lenne a világ! #minyonok