2022.07.14 00:25 Tipikus Semmilyen Olvasottság: <100x
2

A legjobb!!!

Itt van Bughuul (Nicholas King) és mindenkit kicsinál, nincs előle menekvés!

Scott Derrickson hihetetlenül sötét tónusú, borzongató filmje.

A legjobb!!!

A talált szalagok, amit a frissen beköltözött Ellison (Ethan Hawke) talál, iszonyatos képsorokat tartalmaz. Ellison egy író, akinek a karrierje megfeneklett, és úgy dönt, beköltözik abba a házba, ahol nemsokkal azelőtt egy család meghalt. Persze ezt Ellison titkolja, hiszen akkor felesége, Tracy nem ment volna bele a költözésbe.

De már ott vannak, hiába figyelmezteti a seriff őket (Fred Dalton Thompson), hogy forduljanak vissza, az írónak eszébe sincsen. A zene, amitől a szívem egyszer-kétszer majdnem megállt, eszméletlenül jó, elkövetője Christopher Young és a szalagok, afféle visszatekintések, flasback-ek, amelyeket Ellison a padláson talál, felcímkézve, a brutális gyilkosságokat mutatja és mindegyiket gyermekek követték el.

Eközben a gyermekei is lassan Bughuul hatása alá kerülnek, de az író még ezt nem látja át pontosan. A jump cat-ok, és a jumpscare-k teljesen besz*ratósak, néha a saját combomba markoltam, annyira parás volt egy-két rész.

A gonosz, vagyis a gonosz entitás, amely egy másik dimenzióból ugrál át, megfoghatatlan és borzalmasan erősen van jelen. Nincs akkora szerepe, de mikor ott van a képernyőn, annak nagyon nagy súlya van és minden másodpercben tátott szájjal, kissé zihálva nézzük. Scott Derrickson kegyetlenül odadobja nekünk a sztorit, és mi nem tudunk vele betelni.

Csak simán félünk, sőt néha rettegünk, hogy mi jön most?

Igazándiból a család, és az életük nincs kibontva, de talán ez nem is lényeges, hiszen aki látta, tudja a végét, ami baromi váratlan és zseniális. Félelmetes, de zseniális.

Ashley (Clare Foley) és Trevor (Michael Hall D'Addario) a két gyerkőc sem játszanak nagy szerepet a filmben, majd csak a végén, de akkor aztán le a kalappal.

Ethan Hawke-ra mintha ráöntötték volna a válságban lévő író szerepét. Ehhez tudás és tehetség kell, hogy elhiggyük neki, ez mind igaz!

Nincs happy end, és mégis odáig vagyok a filmért!

Korunk zsenije, Scott Derrickson, az Amikor megállt a Föld, a Távozz tőlem, Sátán!, és a Fekete telefon rendezője, itt is maradandót alkotott.

Chris Norr pedig egészen felejthetetlen képeket hozott létre, úgy mint a vágó Frédéric Thoraval, aki pedig úgy vágta meg az alkotást, hogy az állunk leesett.

Riadó!

Zseniális alkotás, nem lehet szó nélkül hagyni!

79 Sinister  (2012)

horror | misztikus | thriller

Ellison Oswalt (Ethan Hawke) valós bűntényeket alapul véve írja regényeit. Családjával most egy olyan házba költöznek, ahol korábban szörnyű bűncselekmények történtek, de... több»

2