2024.09.14 20:50 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Gyengébb folytatás. De sokkal!

Csak nem tudott nyugodtan meglenni a fenekén a The Vicious Brothers, avagy Colin Minihan és Stuart Ortiz...

A nem túl acélos első rész után bő egy évvel John Poliquinnel karöltve megcsinálták a második epizódot...

Gyengébb folytatás. De sokkal!

Kérdésem, az hogy ebben a formában minek?

Egy fokkal gyengébb színészi gárdával, jóval laposabb forgatókönyvvel, és gyengébb, unalmasabb „előadással” megspékelve!

Ezért nem kellett volna a „celluloidot” pazarolni gyerekek!

Valahogy itt semmi nem jött össze.

A film elején láthatjuk, hogy önjelölt „sztár rendezőnk”, Alex Wright (Richard Harmon) be szeretne törni a filmezés, filmkészítés piacára. Plusz a legnagyobb rajongója a Grave Encounters csapatának!

Persze horrorfilmet is forgat, szigorúan amatőr alapon, és nyomoz a Grave csapat eltűnt tagjai után, hiszen ő vakon hisz a film igaz létében, sokak ellenkező véleménye tudtán hagyásával...

Sőt, ahogy nyomoz, eljut Lance Preston (Sean Rogerson) édesanyjához, aki kedvesen beinvitálja, és közli a sráccal, Lance mindjárt megjön!

De nemsokára kidobja az ápolónő, aki közli, hogy Preston kilenc éve eltűnt, és az édesanya demens, az sem tudja, mit beszél!

Hoppá!

Hát elfelejtettem mondani, hogy a második rész kilenc évvel az első után játszódik?

Ja, hogy az egyik epizód a másik után a valóságban csak egy évvel következik?

Igen!

Volt ennek valami értelme?

Semmi!

De hát a koncepció nagy úr...

Szóval irány az elmegyógyintézet az új csapattal!

Mondjuk, a „betonkemény” biztonsági őr kidobja őket, mint macskát sz*rni, de sebaj, éjszaka vissza, lakat le, és máris bent vannak az épületben...

Hurrá!

Innentől kezdve feleslegesen mondanám a nagyon gyenge scriptet, hiába found footage, még így is a gyenge kamerabeállításokat, a rossz, ripacs színészkedést, az értelmetlen filmbéli cselekedeteket...

Attól hányingerem van, hogy ergo bent vannak egy q*rva sz*r helyen, f*snak rendesen, millió besz-ratós szobával, és állandóan szanaszét szaladgálnak, nincs összetartás semmi.

Így viselkedik, aki halálosan be van tojva?

Aztán belerakják a kilenc éve patkányokat zabáló, de még mindig itt élő Lance-t (hogy ő hogyhogy nem őrült meg teljesen?), és egy röhejes misztikus vonalat, amit, komolyan mondom, a nyolcvanas évek óta nem láttam...

Idővonal bakker, idővonal!

Itt padlót fogtam a homlokommal!

Oké, aki az elsőt megnézte, erőltesse meg magát, és nézze meg, ne csak nekem legyen sz*r napom!

Remélem soha, senkinek nem jut eszébe egy harmadik epizód!

Az IMDb-n 28 ezer vélemény után 5,1/10-es, a TMDB-n 888 szavazat után 56%!

Nálam ez kettő csillag és 39%!

Nincs benne több!

Teljes kiőrlésű durum tészta, pulykacomb borsóval és egy pohár jeges kamillatea.

De a látottaktól nehezebben csúszott le a kaja!

horror

Seth Rogersonnak nyoma vész az intézetben. Alex Wright egy ismeretlentől videót kap, amely szerint Rogerson még mindig életben van, csak az intézet foglya. Alex és néhány barátja... több»

1