2016.11.10 14:08 szabi17 Olvasottság: <100x
0

Hiányzik belőle a

Érdekes gondolatok kavarogtak bennem a film alatt és utána főként arról tényleg olyan jó volt e Az ébredő Erő mint amilyennek beharangozták. A monumentalitással, amit az új rész képviselt nem volt gond ám valahogy még is hiányzott a hűha faktor és az a Star Wars érzés, ami George Lucas előzményeiben megvolt. Végig érezhető a történeten a Disney stúdió hatása. Egyrészt a teljes sztorin szemmel látható az univerzumépítés hatása, amiben már bizonyított egyszer a stúdió a Marvel filmek esetében.

Így a rengeteg utalás és megválaszolatlan kérdés miatt nem feltétlenül ad egy önálló alkotást a sorozat újabb része. Azonban ennek ellenére is Abrams a Star Trek után ismét képes volt rendezőként egy szériát feléleszteni és egy új alapjait lerakni még ha ez sok esetben úgy érződik , hogy ez az Új remény csak más köntösben. Ezért érthető sokan miért is csalódottak a rész kapcsán. Leginkább a nosztalgia faktorra próbáltak építeni egy nagyon kevés újítással vegyítve.

Hiányzik belőle a

Így elkerülte azokat a negatív kritikákat Az ébredő Erő, amelyeket az előzménytrilógia kapott. Cserébe kissé önismétlésbe fulladt a történet. Ilyen szempontból én kevésbé tudtam haragudni a filmre, mert úgy fogtam fel, hogy az élet ismételi önmagát és ezért alakul, indul minden hasonlóan az új széria kezdetén, de végül egy teljesen új irányt véve a következő részben. Az új szereplők bevezetése többnyire jól sikerült. Az új fő gonosz Kylo nem tudott olyan magasságokba emelkedni mint elődei, de nagyon jól megalapoztak a karakterfejlődésének, hogy egy igazán jó ellenséget kaphassunk ahogy ez megszokott a szériában. Legfőképp Rey karaktere sikerült jól, akivel kapcsolatban viszont a legtöbb megválaszolatlan kérdés van. A film végét első megtekintés után kissé nevetségesnek és értelmetlennek fogtam fel. Pár lehetséges teória által sikerült egy kicsit másképp értelmezni, mégis valamelyest átgondolatlannak érzem a megvalósítást. Azonban mindezek ellenére sem mondom azt, hogy a Star Wars VII. rossz film lenne. Sőt kifejezetten jó mert mégis egy könnyed hangulatos és nosztalgikus darab, viszont ez már a következő rész esetében nem lesz elég.

akció | kaland | sci-fi

Több mint három évtizeddel a második Halálcsillag megsemmisítése után a Galaktikus Birodalom nyomába lépő Első Rend tervet eszel ki a hatalom megszerzésére és az Új... több»

0