80% 33 szavazat
Ellopott fiatalság: Egy szekta karmaiban

Ellopott fiatalság: Egy szekta karmaiban

Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
6
Szereplők (6)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

A Sarah Lawrence College egykori diákjai 2010-ben Larry Ray befolyása alá kerültek, ami az agykontroll és a manipuláció szembeszökő példája volt.

(Hupka Adrián)

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2023.02.09. | Disney+ (2023.02.09.)

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2023.02.18 Caravaggio1978

legújabb vélemény

A mai napig számtalan ilyen van, csak nem készül belőle film

Szekta, nem szekta, sokan csak a hírekből láttak erről dolgokat. Sokan el sem gondolják, hogy a mosolygós emberek, akik újságokat osztogatnak nekünk és Jézus cselekedeteiről regélnek, milyen szabályrendszerben és pszichológiai terrorban tartják egymást. A csillogó felszín alatt egy rothadó tartalom rejtőzik vezetőkkel, félistenekkel, kiválasztottakkal. Agymosás, igen, az emberek már nem is tudják, mi a helyes, a gyermekeiket téves világban, tiltások közt nevelik fel, aztán mielőtt meghalnak, rájönnek, hogy az egész egy nagy hazugság volt. Egy szekta. A tanulság ebből az egészből, hogy higgyünk magunkban, és ne hallgassunk másra.

1
 

Úristen, ez hihetetlen! Azt hittem, ez is olyan Mee Too-féle film lesz, ahol egy „szenvedő” alanynak sem tudok igazat adni, de nagyot tévedtem. Ezek a fiatalok semmit sem tudtak tenni, és belegondolva senki sem tudott volna semmit tenni. Ez borzalmas! Évek óta nem sajnáltam senkit, de ezeket a fiatalokat igen. Könnyezni tudnék. :(

1
 
2023.02.09 DisziG

Remek dokumentumfilm, néha már fájdalmasan részletesen mutatja be a történteket és a viszontagságokat, amin a fiatalok keresztülmentek.

2