Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Anna (1985)

Anne of Green Gables
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
21
Képek
1
Videók

Érdekességek: Anna (1985)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

Annál a jelenetnél, amikor Marilla elmondja Anne-nek, hogy bocsánatot kell kérnie Mrs. Lynde-től Richard Farnsworth egyéb projektjei miatt nem lehetett jelen, így testdublőrt alkalmaztak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Gilbertet alakító Jonathan Crombie édesanyját Shirley Ann-nek hívják (míg a történetben a főszereplő neve Anne Shirley).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legelső jelenet, amit felvettek, az volt, amikor Anne és Marilla kézen fogva hazafelé sétálnak Mrs. Lynde-től, Anne teátrális bocsánatkérése után. Az utolsó pedig, amikor Mrs. Hammond beadja a lányt az árvaházba.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Katherine Hepburnt felkérték Marilla Cuthbert szerepére, ám ő visszautasította azt. A rokonát, Schuyler Grantet azonban beajánlotta egy szerepre, meg is kapta, így ő játszhatta Dianát a történetben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mind az Anne-t megformáló Megan Follows, mind a Dianat játszó Schuyler Grant haját festeni kellett szerepeik kedvéért, hogy elérjék a kívánt hatást. Grantnek a valóságban rövid, világosbarna a haja, és Follows sem volt vörös.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Diana Berryt megformáló Schuyler Grant először Anne szerepére jelentkezett, ám a készítők úgy gondolták, hogy a karaktert egy kanadai színésznőnek kellene eljátszania, így végül Megan Follows kapta meg a szerepet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A történet folytatásának tekinthető a szintén Montgomery könyvein alapuló Váratlan utazás című sorozat. A sorozat egyes szereplői az Anne-ben is feltűnnek, ám nem a Váratlan utazásbeli karakterüket formálják meg (Hetty néni - egy híres színésznő, Olivia - Alice Lawson, Blair Stanley, Sarah édesapja - Mr. Berry, Abigail néni - Katherine Brooke igazgatóasszony, Mr. Pettibone - John Blythe stb). Csupán Marilla Cuthbert, Rachel Lynde, valamint Miss Muriel Stacy figuráját emelték át később a Váratlan utazásba.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A minisorozat Lucy Maud Montgomery nagysikerű könyvsorozata alapján készült.

(rbernadett)
 

Az árvaház igazgatónője a valóságban Megan Follows édesanyja.

(rbernadett)
 

Colleen Dewhurst valóban Prince Edward-szigetén nőtt fel.

(rbernadett)
 

Megan Followst 3000 lány közül választották ki Anne Shirley szerepére.

(rbernadett)
 

A filmet Anna címmel vetítették a Magyar Televízióban.

(rbernadett)