Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
96%

Anna (1985)

Anne of Green Gables
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
21
Képek
1
Videók
Anna
 
Nokedlee   2021. 03. 31.

legújabb vélemény

1

Gyerekkorom óta imádom, csak ajánlani tudom mindenkinek.

 
Deku   2017. 08. 23.

1

Remekül adta a sorozat vissza a könyv minden pillanatát. Nagyon aranyos a főszála a sorozatnak és egyértelműen a karakterek remek színészeket kaptak magukhoz. Nagyszerű.


 
Fahéjgolyó   2016. 11. 07.

1

Nagyszerű sorozat, tökéletesen visszaadja a könyvsorozat hangulatát. Annyira kedves történet, hogy bármikor meg lehet nézni, nem fogjuk megunni. Megan Follows pedig elképesztő az összes részben, imádtam.

Galéria (21)

Megan Follows
Megan Follows

Videók (1)

 

Annál a jelenetnél, amikor Marilla elmondja Anne-nek, hogy bocsánatot kell kérnie Mrs. Lynde-től Richard Farnsworth egyéb projektjei miatt nem lehetett jelen, így testdublőrt alkalmaztak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Gilbertet alakító Jonathan Crombie édesanyját Shirley Ann-nek hívják (míg a történetben a főszereplő neve Anne Shirley).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A legelső jelenet, amit felvettek, az volt, amikor Anne és Marilla kézen fogva hazafelé sétálnak Mrs. Lynde-től, Anne teátrális bocsánatkérése után. Az utolsó pedig, amikor Mrs. Hammond beadja a lányt az árvaházba.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Katherine Hepburnt felkérték Marilla Cuthbert szerepére, ám ő visszautasította azt. A rokonát, Schuyler Grantet azonban beajánlotta egy szerepre, meg is kapta, így ő játszhatta Dianát a történetben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mind az Anne-t megformáló Megan Follows, mind a Dianat játszó Schuyler Grant haját festeni kellett szerepeik kedvéért, hogy elérjék a kívánt hatást. Grantnek a valóságban rövid, világosbarna a haja, és Follows sem volt vörös.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Diana Berryt megformáló Schuyler Grant először Anne szerepére jelentkezett, ám a készítők úgy gondolták, hogy a karaktert egy kanadai színésznőnek kellene eljátszania, így végül Megan Follows kapta meg a szerepet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A történet folytatásának tekinthető a szintén Montgomery könyvein alapuló Váratlan utazás című sorozat. A sorozat egyes szereplői az Anne-ben is feltűnnek, ám nem a Váratlan utazásbeli karakterüket formálják meg (Hetty néni - egy híres színésznő, Olivia - Alice Lawson, Blair Stanley, Sarah édesapja - Mr. Berry, Abigail néni - Katherine Brooke igazgatóasszony, Mr. Pettibone - John Blythe stb). Csupán Marilla Cuthbert, Rachel Lynde, valamint Miss Muriel Stacy figuráját emelték át később a Váratlan utazásba.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A minisorozat Lucy Maud Montgomery nagysikerű könyvsorozata alapján készült.

(rbernadett)
 

Az árvaház igazgatónője a valóságban Megan Follows édesanyja.

(rbernadett)
 

Colleen Dewhurst valóban Prince Edward-szigetén nőtt fel.

(rbernadett)