Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
91%

Abigél (1978)

Abigél
Filmadatlap
 
15
Szereplők
7
Vélemények
6
Képek
Videók

Galéria (6)

 
PadmeAmidala   2021. 04. 29.

legújabb vélemény

1

Az egyik legjobb magyar film, amit láttam, a könyvtől csak egy dologban tér el (az almaszedés nincs benne részletesen a filmben). A könyv is tetszett, ez is, nagyon hűen van megcsinálva.

 
Deku   2017. 08. 22.

0

Nekem nem igazán tetszett a történet. Azonban a színészek remekül játszottak, szimplán nem az én ízlésemnek volt való az a sztori amit itt összehoztak. Egyszer meglehet próbálni.

 
Kellangy   2015. 06. 20.

0

Nekem nagyon tetszett a film története, ami egy kislányról szól, az ő napjait követhetjük végig, de bemutatja az akkori kor történelmét is. Nagyon szórakoztató film, ötvözve a humorral, jó szereposztás.

 
Niki19   2015. 12. 29.

0

Az én tetszésemet teljesen elnyerte, ugyanis a színészek remekül alakítják a szerepüket, a történet csodálatos. Érdemes megnézni. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
evaka3355   2015. 08. 18.

0

Nagyon- nagyon imádom az Abigélt. Gyönyörű a történet! Nagyon jók a szereplők is. Nagyon sokszor megnéztem már és az idő műlásával mindig másképpen fogom fel. Ajánlani tudom mindenkinek!

 
notimoni   2017. 04. 15.

0

Abszolút klasszikus. Minden évben meg tudnám nézni. Az ebben a filmben játszó színészek az igazi nagybetűs színészek, nem úgy, mint a mai "hírességek". Fantasztikus a történet is! És nagyon szépen bemutatja azt a korszakot.

 
Maddy   2015. 01. 23.

0

Annyira szeretem ezt a filmet. Olyan kedves kis története van, ugyanakkor izgalmas és néha humoros is, egy nagyon enyhe romantikával fűszerezve. :) Én ugyan már nem ilyen rendszerben tanultam (szerencsére/sajnos) de valamilyen szinten tetszik ez a re... több»

 

A Torma Piroskát alakító Bánfalvy Ágnes (aki a forgatás idején 24 éves volt), a film készítése előtt csupán két évvel végzett a Színház és Filmművészeti Fősikolán, ám alakításáért máris nívódíjjal jutalmazták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Annak ellenére, hogy Vitay Georgina még csak gimnazista volt a történet szerint, az őt alakító Szerencsi Éva már betöltötte a 26. életévét. A többi színésznő is bőven 20 év felett volt a forgatás alatt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A templombelső a Kálvin téri református templom, a vasútállomás Vácon, míg a szobor Pesten található.

(Menyét Ibolya)
 

Básti Lajos utolsó filmszerepe. Már a forgatás alatt is beteg volt és végül az Abigélt a halála utáni évben, 1978-ban mutatták be.

(Menyét Ibolya)