Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Tövismadarak (1983)

The Thorn Birds
Filmadatlap
 
10
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Richard Chamberlain
Rachel Ward
Rachel Ward
Richard Chamberlain
Barbara Stanwyck
Richard Chamberlain
Bryan Brown
Rachel Ward
Barbara Stanwyck
Richard Chamberlain
Rachel Ward
Richard Chamberlain

Videók (1)

 
JRD   2022. 04. 07.

legújabb vélemény

1
Sokakat ültetett a képernyő elé...

Tagadhatatlan, hogy Tövismadarak történetéért egy egész ország rajongott. Egy fiatal lány és egy katolikus pap szerelme mindig megmozgatja a fantáziát. Végtelen romantika, gyötrő lemondások, és közben ármánykodás, intrikák és a katolikus pap világának vágyai a világi dolgokban. Nézd meg, de készülj fel, hogy nem mindig lesz mindennek a vége "boldogan éltek, míg meg nem haltak". Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

 
Eszter 79   2022. 01. 02.

0

Minden tekintetben csillagos ötöst érdemel a film. A történet, a szereplők, a magyar szinkron a hab a tortán, illetve a dallamos zene.

 
fester   2016. 06. 14.

1

Tetszett, hogy nem volt kifejezetten nyálas vagy épp melodramatikus, bár nem egyszer majdnem átfordult abba. Chamberlain alakítása nekem nagyon bejött, igaz sokszor talán túlságosan is teátrálisra vette a szerepét. Ennek ellenére szerintem jó kis sorozat.

 
Péter Fazekas   2022. 01. 13.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem volt olyan rossz sorozat.

 
acey   2017. 01. 17.

0

Az egyik leggyönyörűbb sorozat, amit valaha készítettek. A történet nagyon fájdalmas és szívhez szóló, azt hiszem, ezt mindenkinek meg kellene néznie, hogy tudja, milyen is az igazi szerelem. Máskülönben pedig egy nagyon jó képet is fest az emberi társadalomról és a benne uralkodó viszonyokról.

 

A férfi főszerepet annak ellenére kapta meg a színész, hogy homoszexuális beállítottságával mindenki tisztában volt. (A 70-es évek óta együtt él párjával, Martin Rabbettel.) Chamberlain bebizonyította, hogy tud ő hősszerelmest is alakítani, függetlenül attól, hogy az életben melyik pályán játszik.

(JRD)
 

Több elismerésben is részesült a sorozat: 1983-ban öt kategóriában nyert Emmy-díjat, 1984-ben pedig négy Golden Globe-ot vehetett át.

(JRD)
 

A Magyar Televízió mutatta be hazánkban 1990-ben. A magyar hangokat olyan legendás színészek adták, mint Szakácsi Sándor, Tolnay Klári, Kovács Nóra, Pécsi Ildikó, Trokán Péter, Bács Ferenc.

(JRD)
 

A minisorozat sikerén felbuzdulva leforgatták a Tövismadarak: Hiányzó évek szériát is, de a halhatatlan sikert ezzel már nem tudták megismételni.

(JRD)
 

A regény címét adó tövismadár a legenda szerint életében csak egyszer énekel, de ezért az egyetlen dalért a halálával fizet.

(JRD)