Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Tövismadarak (1983)

The Thorn Birds
Filmadatlap
 
10
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Érdekességek: Tövismadarak (1983)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

A férfi főszerepet annak ellenére kapta meg a színész, hogy homoszexuális beállítottságával mindenki tisztában volt. (A 70-es évek óta együtt él párjával, Martin Rabbettel.) Chamberlain bebizonyította, hogy tud ő hősszerelmest is alakítani, függetlenül attól, hogy az életben melyik pályán játszik.

(JRD )
 

Több elismerésben is részesült a sorozat: 1983-ban öt kategóriában nyert Emmy-díjat, 1984-ben pedig négy Golden Globe-ot vehetett át.

(JRD )
 

A Magyar Televízió mutatta be hazánkban 1990-ben. A magyar hangokat olyan legendás színészek adták, mint Szakácsi Sándor, Tolnay Klári, Kovács Nóra, Pécsi Ildikó, Trokán Péter, Bács Ferenc.

(JRD )
 

A minisorozat sikerén felbuzdulva leforgatták a Tövismadarak: Hiányzó évek szériát is, de a halhatatlan sikert ezzel már nem tudták megismételni.

(JRD )
 

A regény címét adó tövismadár a legenda szerint életében csak egyszer énekel, de ezért az egyetlen dalért a halálával fizet.

(JRD )
 

A történet több mint 50 év eseményeit mutatja be egy családnak a Drogheda birtokon, Ausztráliában.

(JRD )
 

A film alapjául szolgáló könyv eredeti címe: The Thorn Birds. Az 1977-ben megjelent regényt Göntz Árpád és Borbás Mária fordította le magyarra.

(JRD )