Ebben az első részben bevezetőként láthatjuk a mindennapokat, azt, ki hogyan áll testileg-lelkileg. Héctor megtudja, hogy Elsa terhes, így kibékülnek. Megtalálják Cayetano holttestét, Héctor azonosítja és érzi, hogy ezzel az igazgatói posztja meginog, és ezáltal le is mond később erről a tisztről. Közben a fiatal nyomozócsapat szinte kettészakad, és legfőképp Ivánért aggódnak, de a végére ő is visszatér az internátusba. A rész fő gerince Héctor és Cayetano megemlékezésével telik meg, ahogy elbúcsúznak a szüleitől, akik elviszik az ott maradt holmiját. Érzelmek érzelmek hátán, María fiáért aggódik, majd meggondolatlan lépéseket tesz. Victoria és Carolina mintha haragudnának egymásra Iván miatt. Megfigyelhető a kis Paulina, aki éretten fogadja szülei halálát, és barátjától, az erdő torzszülöttjétől kap ajándékot, egy brosst, amit Fermin ellop, majd bevizsgáltatja a kollégájával, akit holtan talál a kocsijában. Itt kezdődik egy újabb csavar a történetben szerintem, de majd meglátjuk. A fiatal nyomozócsapat ismét a katakombákba megy, hogy fotózzon, de a holttestek eltűnnek, és a nyomok egy új bejárathoz vezetnek. Héctor össze van törve, és szigorításokat hoz az internátusban. Ezzel ugyan magát akarja védeni, valamint a pozícióját, de mint tudjuk, lemond a tisztjéről. Remek kikapcsolódás, izgalmas, van romantika, kis aktjeleneteket is becsempésznek a filmbe, és így azt kell mondjam, minden igényt kielégítő sorozatról beszélhetünk, amit érdemes megnézni. Üdv, Yosi