N/A
Dráma a vadászaton

Dráma a vadászaton

Dráma a vadászaton
Filmadatlap
1
Vélemények (1)
9
Szereplők (9)
3
Képek (3)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Csehov kisregénye különös szerelmi négyszög története. Kamisev községi vizsgálóbírónak és a helybeli birtok urának, a grófnak egyaránt megtetszik Olenyka, az erdész lánya. Csakhogy Olenyka a gróf intézőjének, Urbegyinnek a menyasszonya. És feleségül is megy hozzá... A lány miatt fellobban a férfiakban a szenvedély, és az indulatok végül gyilkossághoz vezetnek.

Ország: Magyarország
Premier: 1986.11.30.
 
2019.05.28 Berto49

legújabb vélemény

Szerelmi négyszög orosz módra

Volt olyan korszak a magyar TV történetében amikor fontos kulturális küldetést is teljesített. A 80-as években sok színvonalas magyar tévéjátékot, tévéfilmet sugároztak. Ezek a magyar és a világirodalom alkotásainak az adaptációi voltak, hogy ezekkel legalább a képernyőn keresztül ismerkedjenek meg a nézők. Ezek közé tartozik Esztergályos Károly munkája is. A XIX. század orosz vidékének jellegzetes alakjai a szereplők, léha életük története egy bűnügy szálainak felfejtésében terebélyesedik ki. Elsősorban a fiatal Olenyka szerepét játszó Kováts Adélt emelném ki, aki remekül jelenítette meg a szerelem nélkül egy idős férfivel (Szirtes Ádám megrázó alakításában) kötött házasság erkölcsromboló hatását. Remek volt az iszákos gróf, Karnyejev szerepében Gálffi László is. Meglepetés volt Puskás Tamás (jelenleg a Centrál Színház igazgatója) Kamisev vizsgálóbíró alakítása. Az igényes rendezés sokban járult hozzá a tévéfilm élvezetéhez.

0
 

Anton Pavlovics Csehov (1860–1904) azonos című műve alapján. Az írás "A vizsgálóbíró", illetve "A pirosruhás lány" címmel is megjelent.Szerző: Berto49

#1