Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86

Emberek a havason (1942)

Emberek a havason
Filmadatlap
 
15
Szereplők
4
Vélemények
3
Képek
1
Videók
 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Sírtam. Annyira hiteles és beleélhető az egész film. Különösen az özvegy férj rendíthetetlensége érintett meg, ahogy a halott feleségét szállította a vonaton. Ebben a filmben látszik, hogy a városiasodás, iparosodás, pénz felértékelődése micsoda traumát okozott a "bukolikában" élő embereknek.

 
irongozu   2015. 11. 21.

Szeretem az ilyen borús hangulatú magyar filmeket. Ez a kedvenceim közé tartozik. Nagyon jól visszaadja az akkori hangulatot. Mindenkinek ajánlani tudom, aki nem depresszióra hajlamos.


 
tbelina29   2016. 12. 16.

Ez a film egy igazi mestermű, mintha csak egy nagyregényt olvastam volna annyira nehéz, súlyos és vaskos mű. A gyönyörű képi világa mellett már csak az alakítások győztek meg jobban. Nem egy könnyű film, kell hozzá nem kis türelem, de szerintem megéri. Amolyan "látni kell!" kategóriájú alkotás.

 
leo777   2016. 07. 15.

Hát, én egy kissé unatkoztam a film alatt, nem igazán értem, hogy mi is volt ezzel a cél. Amolyan nehéz szociográfia, amit szerintem nagyon sokan nem fognak kedvelni. Kell az ilyen is, de szerintem nem egy szórakoztató darab.

 

Rákosi hatalomra jutását követően a kommunista vezetés majdnem elégette a film kópiáit. Döntésüket azzal indokolták, hogy az Emberek a havason díjat nyert a fasiszta Olaszországban.

(Bogi87 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.