85% 63 szavazat
Emberek a havason

Emberek a havason

Emberek a havason
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
25
Szereplők (25)
4
Képek (4)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika

Hol nézheted

Péterke Ferency
Szellay Alice
Görbe János
Szellay Alice
Görbe János
Péterke Ferency
Görbe János
Szellay Alice
Péterke Ferency
Szellay Alice

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Egy székely család tragikus története. Csutak Gergely favágóként keményen dolgozik, hogy biztosítani tudja családja megélhetését. A birtokosnak azonban megtetszik a felesége, Anna, aki az erőszakoskodó férfi elől menekülve egy szakadékba zuhan, majd sérülései következtében meghal.… Több


Rendező: Szőts István
Forgatókönyvíró: Nyírő József, Szőts István
Ország: Magyarország
Premier: 1942

KULCSSZAVAK

 
2019.07.15 leo777

legújabb vélemény

Hát, én egy kissé unatkoztam a film alatt, nem igazán értem, hogy mi is volt ezzel a cél. Amolyan nehéz szociográfia, amit szerintem nagyon sokan nem fognak kedvelni. Kell az ilyen is, de szerintem nem egy szórakoztató darab.

0
 
2018.03.13 hackerjulcsi

Sírtam. Annyira hiteles és beleélhető az egész film. Különösen az özvegy férj rendíthetetlensége érintett meg, ahogy a halott feleségét szállította a vonaton. Ebben a filmben látszik, hogy a városiasodás, iparosodás, pénz felértékelődése micsoda traumát okozott a "bukolikában" élő embereknek.

0
 
2015.11.21 irongozu

Szeretem az ilyen borús hangulatú magyar filmeket. Ez a kedvenceim közé tartozik. Nagyon jól visszaadja az akkori hangulatot. Mindenkinek ajánlani tudom, aki nem depresszióra hajlamos.

0
 
2016.12.16 tbelina29

Ez a film egy igazi mestermű, mintha csak egy nagyregényt olvastam volna annyira nehéz, súlyos és vaskos mű. A gyönyörű képi világa mellett már csak az alakítások győztek meg jobban. Nem egy könnyű film, kell hozzá nem kis türelem, de szerintem megéri. Amolyan "látni kell!" kategóriájú alkotás.

0
 

Rákosi hatalomra jutását követően a kommunista vezetés majdnem elégette a film kópiáit. Döntésüket azzal indokolták, hogy az Emberek a havason díjat nyert a fasiszta Olaszországban. Szerző: Bogi87

#1