Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Valahol Európában (1948)

Valahol Európában
Filmadatlap
 
21
Szereplők
9
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Bánki Zsuzsa
Gábor Miklós
Rónai Ábrahám
Gábor Miklós
Rónai Ábrahám

Videók (2)

 
Péter Fazekas   2022. 01. 21.

legújabb vélemény

1

Nagyszerű film, ajánlom mindenkinek!

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

1

Gábor Miklós jutalomjátéka,amit tökéletesen le is hoz nekünk.Szomorú,megkapó,drámai képsorok az emberi gyarlóságról,és természetről.Mindenkinek ajánlanám egyszeri megnézésre.

 
Aranyhal   2015. 03. 26.

2

Klasszikus film, ami nem beszél mellé. Megfogó, megindító, érzelmekre ható, keményen bemutatja a valóságot. Szomorú és megható.

 
doroffee   2016. 02. 09.

1

Nagyon megható történet, amelynek még a mai ember számára is van mondanivalója, pedig azért más világban élünk már. Sokat mond a másik elfogadásáról, összetartásról, közösségépítésről, művészetről és arról is, hogy a "problémás"" fiatalokat hogy érdemes kezelni.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

0

Sokat hallottam erről a filmről, de többet vártam tőle. Mindenesetre ez megint egy olyan film, ami megmutatja az emberi tényezőt a háborúk után/ alatt.

 
csenge   2017. 03. 05.

1

Nagyon szépen feldolgozták azt az időszakot, emléket állítva egy egész korszaknak, és annak a fiatal generációnak, amelyiknek mi is igen közeli leszármazottai vagyunk. Sajnos akkoriban ez az ország nem tudott akkora szabadságérzettel átitatva megszab... több»

 
Evcsi95   2015. 02. 16.

0

Egy iskolai darabként láttam először, nagyon jó a története. Végre a gyerekek szemszögéből is láthatjuk a háborút.

 

A Simon Péter személyét "ihlető" figura Sztehlo Gábor evangélikus lelkész volt, aki a háború végén és után származásra való tekintet nélkül összegyűjtötte az árván maradt, segítségre szoruló gyermekeket, árvaházakat alapított, segített nekik átvészelni ezt az időszakot. Több ezer gyermeket sikerült megmentenie. A film szereplői közül többen maguk is "Sztehlo-gyerekek".

(hegcsa)
 

A várról a külső felvételek a cseszneki várban készültek.

(LionelMessi10)
 

A rendező, Radványi Géza pályájának nem kedvezett a magyar kultúrpolitika. 1948-ban hosszú időre elhagyta az országot.

(KaTuS55)
 

A film hatalmas sikert aratott, ezért a fiatal Bánki Zsuzsa szinésznővel a Paramount szeretett volna egyből leszerződni, ám ő ezt nem fogadta el.

(Bogi87)
 

Az akkor 19 éves Bacsó Péter első filmes munkája ehhez a filmhez kapcsolódik. Asszisztensi munkakört töltött be, feladatai közé tartozott az is, hogy kiírtsa a tetveket a gyerekek hajából.

(Bogi87)