Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
3
Képek
1
Videók
 
Berto49   2019. 08. 20.

legújabb vélemény

Szenvedély a palack tartalma iránt

A magyar címen kívül minden manapság is aktuális ebben a filmben, ugyanis az alkoholizmus kisebb mértékben ugyan, de a gyengébbik nem körében is elterjedt függőség. A négy Oscar-díjat begyűjtő Billy Wilder-film elsőként vette komolyan ezt a szinte népbetegség jellegű társadalmi jelenséget. A Charles R. Jackson által írt irodalmi alapot ugyan kissé átformálták, főleg az iszákosság motivációját változtatták meg, figyelembe véve az akkor érvényes filmes szabályozásokat, de így is komoly hatású társadalmi probléma-dráma került a filmvászonra. Ray Milland ennek a filmnek köszönheti szupersztárrá válását. Ritkaság, de nagyon örültem a szinkronizált változatának. hiszen Latinovits Zoltán volt Milland tökéletes átélésű magyar hangja.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 08.

Nem nyűgözött le a film. A témában már találkoztam sokkal jobban kivitelezett ésérdekfeszítőbb filmet is. Az alkoholizmus csapdájába zuhanás mindig is közkedvelt konfliktust gerjesztő elem volt és lesz a filmekben, de itt nekem csak egy reménytelen a... több»


 
citizenfour99   2016. 03. 09.

Egyik kedvenc filmem Billy Wilder - től. Zseniális ábrázolása az alkoholizmusnak. Realista. Nagyon jó film, ajánlom.kiváló színészi alakítás Ray Milland - tól, aki az alkoholistát játsza a filmben.

 
juhasz-david93   2015. 05. 02.

Szomorú, de hitelesnek ható történet egy krónikus alkoholistáról, egyszersmind az alkoholista életmód súlyos kritikája. Főleg annak tükrében remek film, hogy Wilder inkább vígjátékairól ismert.

 
batukán   2015. 12. 30.

Egész biztos, hogy komoly oka van annak, hogy gyakran készítenek hasonló témájú filmeket. Ez egy elég megrázó alkotás a függőségről, de mégsem eléggé visszatartó.

A film összbevétele 9 460 000 dollár volt (imdb.com).

 

Jean Arthurnak felajánlották Helen St. James szerepét, de visszautasította a lehetőséget.

(dailyfilmsan )
 

Egy New York-i forgatás közben egy fiatal lány belesétált a jelenetbe, hogy autogramot kérjen Ray Millandtől, ezzel teljesen tönkretéve a felvételt.

(dailyfilmsan )
 

Doris Dowling első filmes debütálása. Billy Wilderrel való kapcsolata is ezen a forgatáson kezdődött.

(dailyfilmsan )
 

Ez volt az első alkalom, hogy filmeseknek megengedték, hogy a New York-i Bellevue Kórházban forgassanak.

(dailyfilmsan )
 

A "Premiere" magazin szerint a Férfiszenvedély egyike a 25 legveszélyesebb filmnek.

(dailyfilmsan )
 

A kültéri felvételeket New Yorkban vették fel, a belső tereket Hollywoodban rögzítették.

(dailyfilmsan )
 

1944-ben Billy Wilder vonattal utazott New Yorkból Hollywoodba, és megállt a Chicagói vasútállomáson, hogy olvasnivalót vásároljon az útra. Az egyik kiválasztott könyv a "The Lost Weekend" volt, az a regény, ami végül a film alapját képezi. Mire elérte Hollywoodot, tudta, hogy ez lesz következő filmjének alapja.

(dailyfilmsan )
 

Az Oscar szobrocska átvételekor szokás hosszas köszönő beszédeket mondani, ám Ray Milland nem tett eleget ennek a szokásnak. Csupán átvette a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, megvárta a tömeg tapsviharának végét, majd elhagyta a dobogót anélkül, hogy bármit is mondott volna.

(dailyfilmsan )
 

A felkészüléshez Ray Milland egy éjszakát a Bellevue Kórházban töltött, és gyakorolta az alkoholistákra jellemző szokásos tüneteket.

(dailyfilmsan )
 

Az 1972-ben készült magyar szinkron Latinovits Zoltán (Milland) hangjával a "Színészkirály" kiemelkedő alakításai közé tartozik, méltó az Oscar-díjas főszereplőhöz.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.