Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
89
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
3
Képek
1
Videók
 
Berto49   2019. 08. 20.

legújabb vélemény

Szenvedély a palack tartalma iránt

A magyar címen kívül minden manapság is aktuális ebben a filmben, ugyanis az alkoholizmus kisebb mértékben ugyan, de a gyengébbik nem körében is elterjedt függőség. A négy Oscar-díjat begyűjtő Billy Wilder-film elsőként vette komolyan ezt a szinte népbetegség jellegű társadalmi jelenséget. A Charles R. Jackson által írt irodalmi alapot ugyan kissé átformálták, főleg az iszákosság motivációját változtatták meg, figyelembe véve az akkor érvényes filmes szabályozásokat, de így is komoly hatású társadalmi probléma-dráma került a filmvászonra. Ray Milland ennek a filmnek köszönheti szupersztárrá válását. Ritkaság, de nagyon örültem a szinkronizált változatának. hiszen Latinovits Zoltán volt Milland tökéletes átélésű magyar hangja.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 08.

Nem nyűgözött le a film. A témában már találkoztam sokkal jobban kivitelezett ésérdekfeszítőbb filmet is. Az alkoholizmus csapdájába zuhanás mindig is közkedvelt konfliktust gerjesztő elem volt és lesz a filmekben, de itt nekem csak egy reménytelen alak játszik ki mindent és mindenkit hogy ihasson és az indítéka sem állt szilárd lábakon szerintem. Nekem ez a film egy nagyon közepes, talán még annál is rosszabb kicsivel.


 
citizenfour99   2016. 03. 09.

Egyik kedvenc filmem Billy Wilder - től. Zseniális ábrázolása az alkoholizmusnak. Realista. Nagyon jó film, ajánlom.kiváló színészi alakítás Ray Milland - tól, aki az alkoholistát játsza a filmben.

 
juhasz-david93   2015. 05. 02.

Szomorú, de hitelesnek ható történet egy krónikus alkoholistáról, egyszersmind az alkoholista életmód súlyos kritikája. Főleg annak tükrében remek film, hogy Wilder inkább vígjátékairól ismert.

 
batukán   2015. 12. 30.

Egész biztos, hogy komoly oka van annak, hogy gyakran készítenek hasonló témájú filmeket. Ez egy elég megrázó alkotás a függőségről, de mégsem eléggé visszatartó.

A film összbevétele 9 460 000 dollár volt (imdb.com).

 

Jean Arthurnak felajánlották Helen St. James szerepét, de visszautasította a lehetőséget.

(dailyfilmsan )
 

Egy New York-i forgatás közben egy fiatal lány belesétált a jelenetbe, hogy autogramot kérjen Ray Millandtől, ezzel teljesen tönkretéve a felvételt.

(dailyfilmsan )
 

Doris Dowling első filmes debütálása. Billy Wilderrel való kapcsolata is ezen a forgatáson kezdődött.

(dailyfilmsan )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.